Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: “Οδεύει” προς Κρήτη – Ποιες περιοχές θα πλήξει ο κυκλώνας

Κακοκαιρία Ιανός: “Οδεύει” προς Κρήτη – Ποιες περιοχές θα πλήξει ο κυκλώνας
Κακοκαιρία Ιανός: Αναλυτικά τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, ο Ιανός, αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 να κινηθεί αρχικά νότια και στη συνέχεια νοτιοανατολικά με τα φαινόμενα του σταδιακά να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου 19/09 και την Κυριακή 20/09 ο Ιανός θα επηρεάσει την Κρήτη.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του «Ιανού» έως και τη νύχτα της Κυριακής 20/09, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Πολύ μεγάλα είναι τα ύψη βροχόπτωσης από τον «Ιανό» χθες και σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

  • Στην Καρδίτσα (188 χιλιοστά) και στο Μουζάκι Καρδίτσας (158 χιλιοστά) σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
  • Ακολούθησαν χθες η Μυρίκη Καρπενησίου (138),
  • η Λαμία (133) και
  • η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (121 χιλιοστά).

Σήμερα, στο πρώτο μισό του Σαββάτου, η περισσότερη βροχή φαίνεται να έχει πέσει στο Πολύδροσο Φωκίδας (96 χιλιοστά), στη Σέττα Ευβοίας (95), στην Αμφίκλεια (80) και στο Καρπενήσι (75). Όμως, λόγω των διακοπών ρεύματος, αρκετοί σταθμοί του Αστεροσκοπείου, όπως αυτοί στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα είναι πλέον εκτός σύνδεσης, με αποτέλεσμα οι βροχές που παρουσιάζονται σήμερα, να είναι μικρότερες των πραγματικών, σύμφωνα με το meteo.

Μεγάλες οι καταστροφές – Εντονότερα φαινόμενα μετά το μεσημέρι

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε. Όπως ανέφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη. Τέλος, εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε  και  και αργότερα στις .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments