Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Πλημμύρισαν τα Λουτρά Ωραίας Ελένης – Κλειστός ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου

Κακοκαιρία Ιανός: Πλημμύρισαν τα Λουτρά Ωραίας Ελένης – Κλειστός ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου
Κακοκαιρία Ιανός: Μεγάλα προβλήματα και στην Κορινθία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Ιανός έχει χτυπήσει με σφοδρότητα και την Κορινθία. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, υπάρχουν πλημμύρες στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου.

Τα καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ώρες είναι ιδιαιτέρως έντονα. Ειδικότερα, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και σπίτια. Δείτε εδώ βίντεο από την περιοχή.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρώνονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική , τη Στερεά Ελλάδα και τη .

Αναλυτικά:

  • Στο νότιο Ιόνιο ( και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στη Στερεά Ελλάδα (, Λουτρά Υπάτης, Λιανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Ο Ιανός έχει σαρώσει τη χώρα και συνεχίζει την πορεία. Το τόξο της καταιγίδας, σύμφωνα με νεότερο χάρτη, λίγο πριν τις 7 το πρωί, δείχνει να έχει μεταφερθεί στην  και στα νησιά του , ενώ ένα δεύτερο μέτωπο, σαφώς μικρότερο, εκδηλώνεται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού.

Το τρίτο μέτωπο στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Βόλου, φαίνεται να έχει υποχωρήσει.

Τα δύο μέτωπα της καταιγίδας -Ιονίου και Θεσσαλίας- ενώθηκαν στο ύψος της νοτιοανατολικής Εύβοιας, σχηματίζοντας ένα τόξο που εκτείνεται από τη βόρεια Εύβοια και τη , έως τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, διαπερνώντας τα , το νομό  στην  και σχεδόν όλες τις  έως τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, τα οποία προσεγγίζει.

Το μέτωπο των καταιγίδων που δημιουργεί ο κυκλώνας Ιανός στο Ιόνιο, κινήθηκε ανατολικά προς τα Κύθηρα, το Αιγαίο και τις Κυκλάδες, όπου φαίνεται να συναντά τις καταιγίδες που πέρασαν από  και εκδηλώνονται πλέον στην Εύβοια.

Δείτε τον χάρτη της καταιγίδας στις 7 το πρωί:

Δείτε ρεπορτάζ για τις καταστροφές του Ιανού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments