Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Υπάρχουν αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Ιανός: Υπάρχουν αγνοούμενοι στην Καρδίτσα
Κακοκαιρία Ιανός: Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα στην Καρδίτσα. Υπάρχουν αγνοούμενοι που μπορεί να φτάνουν τους πέντε.

Ο Ιανός έχει σαρώσει την Καρδίτσα με αποτέλεσμα να υπάρχουν αγνοούμενοι και μεγάλες καταστροφές. Μία γυναίκα που αγνόησε με το όχημα της τις συστάσεις των αρμοδίων και ένας κτηνοτρόφος αγνοούνται από χθες το βράδυ.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και χωριά έχουν «βυθιστεί» στο νερό, ενώ πολλοί είναι οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν και μέσα στην Καρδίτσα, καθώς έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να είναι παντού στην πόλη και να φτάνει ακόμη και σε ύψος μισού μέτρου.

Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες σε όλη την περιοχή. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενημέρωσε ήδη ότι έχει ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις πολιτών στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

Τοπικά μέσα αναφέρουν κι άλλους αγνοούμενους

Αλλα τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Μαγουλίτσας, σύμφωνα με το karditsalive.net. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο σάιτ ο δήμαρχος, Φάνης Στάθης πρόκειται για τρεις κτηνοτρόφους που προφανώς πήγαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ το νερό στην περιοχή που είναι τα ποιμνιοστάσια έχει ανεβεί πάρα πολύ και φυσικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την τύχη τους.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας για το ίδιο θέμα (των αγνοούμενων), ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωστής Νούσιος, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις δικές του πληφορορίες στο νομό είναι δύο.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρώνονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά:

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στη Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λιανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments