Ελλάδα

Κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω κακοκαιρίας και κορωνοϊού

Κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω κακοκαιρίας και κορωνοϊού
Κλειστά σχολεία: Δεκάδες συγκροτήματα δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα λόγω κορωνοϊού και κακοκαιρίας. Δείτε ποιες είναι οι περιοχές που οι μαθητές θα μείνουν σπίτι.

Μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, τα προβλήματα τόσο με τον κορωνοϊό όσο και με την κακοκαιρία Ιανός που μαστίζει διάφορες περιοχές της χώρας δεν επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων. Έτσι τη Δευτέρα μια σειρά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Τα σχολεία που δεν θα ανοίξουν λόγω κορωνοϊού

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι τελευταίες ανακοινώσεις για κρούσματα σε σχολεία της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Σαλαμίνας, ενώ η Αττική βρίσκεται στο «επίκεντρο» της πανδημίας με περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή (18/9) ανακοινώθηκε πως στις 13.500 σχολικές μονάδες της χώρας εντοπίζονται 17 κρούσματα, ενώ επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας προσθέτουν ακόμη 7 σχολικές μονάδες στη λίστα των σχολείων που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας, όπως αναφέρει το alphavita.gr.

Οι σχολικές μονάδες σε αναστολή λειτουργίας στην Αττική:

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστές θα μείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη (21 & 22/9) όλες οι σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς. Στην ανακοίνωση της επικαλείται την «ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί σε πλήθος σχολικών μονάδων».

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Μεγάλες ζημιές επέφερε ο «Ιανός» στο πέρασμά του. Το σαρωτικό πέρασμα του Ιανού επέφερε ανυπολόγιστες ζημιές στις περιοχές της χώρας όπου «χτύπησε». Έτσι, συνεχίζονται μέχρι και αυτήν την ώρα οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ:

Στην Κεφαλονιά, μετά την επανηλεκτροδότηση του Αργοστολίου από χθες, τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες επανηλεκτροδότησης των υπόλοιπων περιοχών με αρκετές δυσκολίες που σχετίζονται με την αδυναμία πρόσβασής τους στα σημεία των ζημιών, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να προηγηθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες διάνοιξης των οδικών αρτηριών οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Στην Ιθάκη, η ενισχυμένη με ανθρώπινο δυναμικό και απαραίτητο εξοπλισμό ομάδα τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα για τη μετάβασή της στο νησί προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, γεγονός που θα καταστεί δυνατό εντός των επόμενων ωρών, όταν και αναμένεται η άρση του απαγορευτικού απόπλου από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments