Πολιτική

Πέτσας για τα θύματα της κακοκαιρίας: «Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση»

Πέτσας για τα θύματα της κακοκαιρίας: «Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση»
Πέτσας για τα θύματα της κακοκαιρίας: O κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης, ενώ τόνισε ότι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον μηχανισμό.

«Τρεις λέξεις αυτή τη στιγμή: Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση. Θλίψη για τη συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή της στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων. Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους, επίσης στην περιοχή της Θεσσαλίας. Και συμπαράσταση σε όσους έχουν πάθει τεράστιες καταστροφές», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, ειδικά στην Καρδίτσα, οι καταστροφές από την κακοκαιρία είναι πολύ μεγάλες. Όπως είπε, η πόλη είναι πλημμυρισμένη με μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.

Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον μηχανισμό

“Ενδεικτικά η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 2.500 τηλεφωνήματα και έγιναν περίπου 620 διασώσεις, σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλη τη νύχτα, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα. Στέλνουμε μήνυμα εγρήγορσης, αυξημένης προσοχής και αποφυγής των μετακινήσεων, γιατί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και θα κατέβουν νοτιότερα, ιδίως στη Στερεά Ελλάδα και στην Αττική. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν, από όλους και να ακούμε πάντα τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μητσοτάκης: “Όλες οι πληγείσες περιοχές θα έχουν άμεση στήριξη”

Ο πρωθυπουργός  θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους οικείους των θυμάτων της κακοκαιρίας «Ιανός»  με ανάρτησή του στο Τwitter. Συγκεκριμένα έγραψε ο πρωθυπουργός: «Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τους συμπολίτες μας που χάθηκαν από το χτύπημα του Ιανού και να καλέσω τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση όσο διαρκεί το φαινόμενο. Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της ζωής. Όλες οι πληγείσες περιοχές θα έχουν άμεση στήριξη».

Αγωνία για ζευγάρι ηλικιωμένων στην Καστανιά Καρδίτσας

Στα ύψη είναι η αγωνία για ζευγάρι ηλικιωμένων που ίσως έχει καταπλακωθεί από τη στέγη του σπιτιού που διέμεναν στην Καστανιά Καρδίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική λέγοντας πως έχει πλημμυρίσει το σπίτι τους και πως έχει καταρρεύσει το ταβάνι.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καρδίτσας προσπαθεί να φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο ηλικιωμένους. Από το τηλεφώνημα και μετά, δεν έχει υπάρξει άλλη επικοινωνία μαζί τους. Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής επικοινώνησε με το newsit.gr και έχει εκφράσει τους φόβους του ότι μπορεί να έχουν θαφτεί μέσα στο σπίτι. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στη , ενώ υπάρχουν και δύο νεκροί. Ένας κτηνοτρόφος στην Καρδίτσα και μια γυναίκα στα Φάρσαλα. Δείτε σοκαριστικό βίντεο από το Μουζάκι όπου κατέρρευσε τμήμα του κέντρου Υγείας και του περιφερειακού δρόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments