Ελλάδα

Αυτά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα

Αυτά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα
Κλειστά σχολεία: Αυτά είναι τα σχολικά συγκροτήματα που δεν θα λειτουργήσουν λόγω κορωνοϊού και Ιανού από την Δευτέρα στη χώρα.

Μετ ΄εμποδίων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά με την κακοκαιρία του Ιανού να προσθέτει μια σειρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των μαθημάτων που είχε ούτως ή άλλως διασαλευτεί από την επιδημία του κορωνοϊού. Έτσι, μια εβδομάδα μετά το επίσημα άνοιγμα στις 14 Σεπτέμβρη σε αρκετά σχολεία της χώρας το κουδούνι δεν θα χτυπήσει τη Δευτέρα.

Στο κόκκινο η Πέλλα

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στο Μουζάκι

Στο μεταξύ κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών.

Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κλειστές θα μείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη (21 & 22/9) όλες οι σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς. Στην ανακοίνωση της επικαλείται την «ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί σε πλήθος σχολικών μονάδων».

Στα Ιόνια ο Χαρδαλιάς

Από το πρωί βρίσκεται στη Ζάκυνθο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας όπου έχει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που άφησε η κακοκαιρία Για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, (εξ αιτίας του οποίου για 48 ώρες μετά την καταιγίδα η Ζάκυνθος βρίσκεται στο σκοτάδι) δήλωσε ότι «χθες το μεσημέρι πέρασαν 21 στελέχη τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν κάτω από δύσκολες συνθήκες, διότι οι άνεμοι δεν ξηλώνουν μόνο τα δίκτυα, αλλά και δέντρα – και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της ΔΕΗ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε τελειώσει συντριπτικά το ζήτημα της αποκατάστασης και κάποια μικρά προβλήματα με τις μικρές τάσεις, θα αποκατασταθούν έως αύριο το πρωί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments