Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι – Στους 340 οι νεκροί

Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι – Στους 340 οι νεκροί
Ελλάδα κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέβηκε και πλέον στην Ελλάδα οι θάνατοι είναι στους 340, σύμφωνα με ό,τι ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής (20 Σεπτεμβρίου).

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ένας 85χρονος άνδρας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και φαίνεται πως ο εν λόγω άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα. Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει έναν ακόμα θάνατο από τον φονικό ιό. Πρόκειται για μια 84χρονη η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο» και κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής.

Να θυμίσουμε πως στη σημερινή ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα ημερήσια κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, έκανε λόγο για 170, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Επίσης, τα 2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments