Πολιτική

Κουμουτσάκος μετάληψη: Εκνευρισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την στάση του υπουργού

Κουμουτσάκος μετάληψη: Εκνευρισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την στάση του υπουργού
Κουμουτσάκος μετάληψη: Εκνευρισμός επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο από τη στάση του υπουργού. Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα στελέχη της κυβέρνησης καθώς και από επιστήμονες.

Η εικόνα του Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνάει χωρίς κανένα μέτρο προστασίας προκάλεσει αντιδράσεις σε κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες. Εκνευρισμένος φαίνεται να είναι και ο πρωθυπουργός σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βηματοδότης.

Για το γεγονός, ο κ. Κουμουτσάκος δέχθηκε τα δημόσια “πυρά” τόσο του Νίκου Χαρδαλιά, όσο και του Ηλία Μόσιαλου, με το πώς αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν είδε την φωτογραφία, να περιγράφεται στο δημοσίευμα ως εξής:

“Έξαλλος, μου λένε οι πηγές μου από το Μαξίμου, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Οταν η φωτογραφία με την οποία τροφοδότησε την επικαιρότητα μέσω του εκκλησιαστικού site Romfea έφτασε στο γραφείο του, ο Πρωθυπουργός την κοίταξε πολλή ώρα χωρίς να μιλά.

Σε αυτήν ο κ. Κουμουτσάκος απεικονίζεται να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία στον ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και τους ιερείς χωρίς μάσκα. Παριστάμενοι στο πρωθυπουργικό γραφείο λένε ότι η οργή του κ. Μητσοτάκη είναι χειρότερη όταν δεν ξεσπάει, και όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν την αγωνία του να σταλούν τα σωστά μηνύματα προφύλαξης από την πανδημία στην κοινωνία. Ο χειρισμός της Εκκλησίας είναι μια λεπτή υπόθεση την οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά το Μέγαρο Μαξίμου και η Θεία Κοινωνία είναι το πιο «καυτό» ζήτημα της μεταξύ τους «διαπραγμάτευσης». Αγνωστο γιατί χώθηκε στη μέση ο κ. Κουμουσάκος, το σίγουρο είναι ότι πρόσθεσε άλλο ένα ατόπημα στη μακρά λίστα ατοπημάτων που έχουν για εκείνον στο Μαξίμου”.

Τι είχε πει ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Θα σας μιλήσω από καρδιάς. Όλοι Χριστιανοί είμαστε απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο να λαμβάνει την Θεία Κοινωνία.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν.

Όσα είχε πει ο Ηλίας Μόσιαλος για το γεγονός

“Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια. Και αυτό αφορά και χώρους, και θεσμούς και πολίτες.

Ελπίζω να έχουμε καταλάβει πλέον όλοι ότι η σωστή εφαρμογή των μέτρων θα αποτρέψει τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο άνεργος πολίτης δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Είναι άνεργος και θα πρέπει να προστατευθεί από την πολιτεία. Όσοι δεν είμαστε άνεργοι και έχουμε τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στις συμπεριφορές μας ας προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Οι άνεργοι συμπατριώτες μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους άστεγους, τη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και καθαρίζει νοσοκομεία, τους φτωχότερους εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμες δουλειές και τρέμουν μήπως αρρωστήσουν και χάσουν πολύτιμα μεροκάματα. Να σκεφθούμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο προβλήματα υγείας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία. Θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments