Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Καμπανάκι για τα Μέσα Μεταφοράς

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Καμπανάκι για τα Μέσα Μεταφοράς
Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καμπανάκι για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αραιώσει ο κόσμος και τώρα είναι μια ευκαιρία με τα κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης στην εργασία.  Την ίδια ώρα, τόνισε ότι πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών, καθώς όπως είπε, καλύπτεται σημαντικό κομμάτι των ελεύθερων κλινών που υπάρχουν για τον Covid.

Πρόσθεσε δε ότι το τοπικό Rt, στην Αθήνα είναι στο 1-1,1, ωστόσο «πρέπει να προσέχουμε γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει το R0». Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, θα αποδώσουν και στόχος είναι τις επόμενες 10-15 μέρες να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε κάτω από 100 και ο δείκτης Rt κάτω από το 1.   Στο μεταξύ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρα τονίζοντας ότι ήδη ζούμε ένα ήπιο lockdown.

Ερωτηθείς σχετικά μες την αξιποιστία των rapid test, τα χαρακτήρισε «επανάσταση» κι εξέφρασε τη γνώμη ότι θα βοηθήσουν αρκετά στον έλεγχο της νόσου γιατί είναι γρήγορα, εύκολα, απλά και φθηνά. «Το πλεονέκτημα είναι ότι στο νοσοκομείο έχεις γρήγορη διάγνωση και απομονώνεις το περιστατικό», σημείωσε.  Τέλος, αναφορικά με το εμβόλιο ο κ. Γώγος δήλωσε ότι μέχρι την άνοιξη, θα υπάρχει ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι ευαίσθητες ομάδες. «Αν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι γύρω στο 60%, θα είμαστε ικανοποιημένοι» κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments