Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικό κρούσμα στο υπουργείο Εργασίας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικό κρούσμα στο υπουργείο Εργασίας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Υπάλληλος διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλος του υπουργείου, που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Το θετικό είναι ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν σε γραφείο μόνος του στον πρώτο όροφο του κτιρίου της οδού Σταδίου 29.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος δεν ερχόταν σε επαφή με το κοινό, παρά το ότι στον ίδιο όροφο υπάρχουν υπηρεσίες πρωτοκόλλου και άλλα γραφεία. Αυτό ισχύει για το ένα μέρος του πρώτου ορόφου, καθώς στον υπόλοιπο λειτουργούν άλλες υπηρεσίες, όπως η διεύθυνση εργασιακών ωρών, όπου δεν υπάρχει κυκλοφορία κοινού. Από χθες το απόγευμα, που έγινε γνωστό, ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και γίνονται απολυμάνσεις.

Να σημειώσουμε ότι λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) δεν προσήλθαν σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στην εργασία τους. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «δεδομένου ότι προ ολίγου διεγνώσθη θετικός στον covid-19 εργαζόμενος στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), ο οποίος φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους του της ίδιας υπηρεσιακής μονάδας, με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, οι εργαζόμενοι στην ΥΣΜΑ αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου τ.έ., δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους». «Εντός της αύριον η προϊσταμένη της ΥΣΜΑ θα λάβει οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Τρίτη έχασαν τη ζωή τους τρεις ηλικιωμένοι. Τα πρώτα δυο θύματα της ημέρας ήταν μια γυναίκα 72 ετών και ένας άνδρας 86. Το τρίτο και πιο πρόσφατο θύμα είναι ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στη Λάρισα και τελικά κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού είναι σταθερά ανεβασμένα. Συγκεκριμένα στη χθεσινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments