Ελλάδα

Σχολεία κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κλειστά λόγω κρούσματος – Η επικαιροποιημένη λίστα

Σχολεία κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κλειστά λόγω κρούσματος – Η επικαιροποιημένη λίστα
Σχολεία κορωνοϊός: 63 είναι τα σχολεία που έχουν κρούσματα κορωνοϊού και είτε είναι ολοκληρωτικά κλειστά είτε έχουν κλείσει κάποια τμήματά τους.
Σχολεία κορωνοϊός: 63 είναι τα σχολεία που έχουν κρούσματα κορωνοϊού και είτε είναι ολοκληρωτικά κλειστά είτε έχουν κλείσει κάποια τμήματά τους.

Αυξήθηκαν τα σχολεία που είναι κλειστά εξαιτίας θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού. Το υπουργείο Παιδείας ανανέωσε τη λίστα που έχει δώσει στη δημοσιότητα. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα σχολεία που έχουν ζήτημα με τον κορωνοϊό είναι 63.

Δείτε την ανανεωμένη λίστα των σχολείων

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή ολοκληρωτικά- εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php) και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Εν τω μεταξύ, νέα σχολεία προστίθενται συνεχώς στη λίστα με αυτά που είναι υπό κατάληψη. Αυτή τη στιγμή, σε περισσότερα από 100 σχολεία έχει μπει «λουκέτο», με τους μαθητές να αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό, ενώ έχουν προσθέσει και άλλα αιτήματα στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, όπως η κάλυψη των κενών και τα μικρότερα τμήματα.

Τα περισσότερα σχολεία που έχουν κατάληψη είναι στην Κρήτη (14 σχολεία μόνο στο Ηράκλειο), τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία (8 σχολεία) και την Καβάλα. Τα αιτήματα των μαθητών είναι να μη φορούν μάσκα, να έχουν λιγότερους μαθητές οι αίθουσες, αλλά και να καθαρίζονται καλά τα σχολεία τους.

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταλήψεις στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή, ζήτησε από την αστυνομία, να σχηματιστεί δικογραφία για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό, για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Εξ αποστάσεως μαθήματα για όσα σχολεία κλείνουν:

Τονίζεται πως οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

  • Αν το τμήμα τους ή η σχολική μονάδα τελούν σε αναστολή λειτουργίας, παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Αν κάποιοι μαθητές απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορωνοϊού, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, αν μαθητές απουσιάζουν επειδή ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
  • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments