Τεχνολογία

gov.gr: Πάνω από 6 εκατομμύρια οι επισκέψεις στη ψηφιακή πύλη του Δημοσίου

gov.gr: Πάνω από 6 εκατομμύρια οι επισκέψεις στη ψηφιακή πύλη του Δημοσίου
gov.gr: Κάθε ρεκόρ έσπασε η επισκεψιμότητα της ενιαίας ψηφιακή πύλη του Δημοσίου.
gov.gr: Κάθε ρεκόρ έσπασε η επισκεψιμότητα της ενιαίας ψηφιακή πύλη του Δημοσίου.

Αξιοσημείωτες είναι οι επιδόσεις κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr, η ενεργοποίηση της οποίας επισπεύστηκε κατά δύο μήνες λόγω των έκτακτων συνθηκών, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το κράτος από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία. Περισσότερες από έξι εκατομμύρια επισκέψεις έχει δεχτεί το gov.gr, το οποίο έκλεισε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έξι μήνες λειτουργίας.

Σε αυτό το διάστημα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυξήθηκαν από 501 σε 614, ενώ ανάμεσα σε αυτές που προστέθηκαν συγκαταλέγονται η βεβαίωση γνησίου υπογραφής, η άυλη συνταγογράφηση, οι ληξιαρχικές πράξεις και τα δημοτολογικά πιστοποιητικά, οι συναλλαγές με ΚΕΠ και Εφορίες μέσω τηλεδιάσκεψης, οι προσωρινές άδειες οδήγησης και οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύντομα το gov.gr θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Θα καλύπτονται με αυτό τον τρόπο οι περισσότερες συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο σε ένα site, με ενιαίο σχεδιασμό και φιλοσοφία, με διαδικασίες απλές και φιλικές προς τους χρήστες. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, το κράτος είναι ένα και οφείλει να λειτουργεί ως ένα.

Αναλυτικά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του gov.gr:

  • Έχει δεχτεί 6.105.671 συνολικές επισκέψεις.
  • Έχουν εκδοθεί ψηφιακά 781.414 υπεύθυνες δηλώσεις και 358.419 εξουσιοδοτήσεις.
  • Έχουν εκδοθεί συνολικά 431.910 δημοτολογικά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά.
  • 556.235 πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και έχουν εκδοθεί 3.788.421 άυλες συνταγές.
  • Έχουν διεξαχθεί 680 τηλεδιασκέψεις για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ.
  • Διεκπεραιώθηκαν ηλεκτρονικά 83.967 εγγραφές σε νηπιαγωγεία.
  • Εκδόθηκαν ψηφιακά 85.030 προσωρινές άδειες οδήγησης.
  • 380.000 πολίτες έχουν επισκεφτεί την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών.

6 μήνες gov.gr!Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέες υπηρεσίες. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών…

Gepostet von Γρηγόρης Ζαριφόπουλος – Grigoris Zarifopoulos am Montag, 21. September 2020

Λίγα λόγια για το gov.gr:

Το gov.gr είναι η νέα ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης όπου πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που θέλουν εύκολα και γρήγορα. Έχει σχεδιαστεί έχοντας στο μυαλό τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ενοποιεί τη δομή και τη φιλοσοφία των υπηρεσιών ώστε το δημόσιο να αποκτήσει ένα ενιαίο και πιο φιλικό πρόσωπο προς τον πολίτη. Οι υπηρεσίες παρουσιάζονται με βάση τα «γεγονότα ζωής» (γέννηση, ασφάλιση, σύσταση επιχείρησης κ.ά.), ενώ υπάρχει και λειτουργία αναζήτησης για γρήγορη εύρεση αποτελεσμάτων.

Εναλλακτικά, για τους περισσότερο εξοικειωμένους επισκέπτες που ήδη γνωρίζουν πού να βρουν αυτό που ψάχνουν, υπάρχει και μια δευτερεύουσα ταξινόμηση των υπηρεσιών με βάση την οργανωτική δομή των φορέων που παρέχουν τις υπηρεσίες (υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, οργανισμοί, κ.ά.). Σε πρώτη φάση, το gov.gr λειτουργεί ως κατάλογος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ενώ παρέχονται απευθείας οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Στην ολοκληρωμένη του μορφή το gov.gr θα αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει όλες τις λύσεις και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το δημόσιο. Θα είναι δηλαδή, το ένα και μοναδικό σημείο επαφής πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments