Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης κορωνοϊός: Στη διάθεση του κράτους ο μηχανισμός του δήμου

Κώστας Μπακογιάννης κορωνοϊός: Στη διάθεση του κράτους ο μηχανισμός του δήμου
Κώστας Μπακογιάννης κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι στη διάθεση του κράτους για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Την μεγάλη ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης. Τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Χαρδαλιά και πως έχει θέσει όλο το μηχανισμό του δήμου στη διάθεση του κράτους. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι ο δήμος Αθηναίων διενεργεί απολυμάνσεις από άκρη σε άκρη της πόλης με έμφαση κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία και στάσεις λεωφορείων.

Επίσης για τις ευάλωτες ομάδες έχουν λειτουργεί μια πρώτη δομή φιλοξενίας για άστεγους χρήστες ενώ γίνονται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσει και δεύτερος χώρος έως τα Χριστούγεννα. Για τους αστέγους τόνισε ότι σε ελάχιστο χρόνο δημιουργήθηκε μια νέα πρότυπη δομή, ένα πολυδύναμο κέντρο, που συνδυάζει το υπνωτήριο με τις λειτουργίες ενός κέντρου ημέρας, δηλαδή ενός χώρου όπου μπορούν να κάνουν ντους και να πλύνουν τα ρούχα τους. Χωράει 400 ανθρώπους και έως τώρα φιλοξενεί 280 με 290 άτομα.

Οριζόντιο το πρόβλημα του κορωνοϊού στην Αθήνα

Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι οριζόντιο σε όλη την πόλη και πως κανείς δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι είναι ασφαλής καθώς ο ιός είναι αόρατος, ύπουλος και κινείται με τρομερή ταχύτητα. «Δεν έχουμε τοίχους στην πόλη. Δεν σηκώνουμε φράγματα. Το πρόβλημα είναι συνολικό και οριζόντιο. Πρέπει συντεταγμένα να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σχολιάζοντας τους λεγόμενους αρνητές του ιού ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι σε περιόδους κρίσεων μπορεί να βγάλουμε τους καλύτερους αλλά και τους χειρότερους εαυτούς μας. Έφερε ως παράδειγμα την αρχή της πανδημίας, οπότε και αναγνωρίστηκε από όλους ότι η προσπάθεια των πολιτών και τόνισε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ξαναβγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. «Όσο καλύτερα τα πάμε στην πανδημία θα πάμε και την επόμενη ημέρα και στην οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεγάλος Περίπατος: Αλλαγές το 2021 στην Πανεπιστημίου

Για τον Μεγάλο Περίπατο, ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε αλλαγές με νέα διαμόρφωση σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου. με τα έργα να ξεκινούν το 2021 αφού πρώτα γίνει διαβούλευση. «Ξεχάστε την. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά. «Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Πρόσθεσε ότι το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις αυτές είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί Αθηναίοι που δεν έχουν παραδοθεί και που νοιάζονται για την πόλη και η δυναμική αυτή είναι που θέλει να αξιοποιήσει για να προχωρήσουμε μπροστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments