Ελλάδα

ΑΑΔΕ Αττική: Με ραντεβού από σήμερα η εξυπηρέτηση στις εφορίες

ΑΑΔΕ Αττική: Με ραντεβού από σήμερα η εξυπηρέτηση στις εφορίες
ΑΑΔΕ Αττική: Μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού θα εξυπηρετούνται από σήμερα οι πολίτες στις εφορίες της Αττικής, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό τςη διασποράς του κορωνοϊού.

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις εφορίες όλης της Αττικής. Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της προσπάθειας που γίνεται για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στο λεκανοπέδιο, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο μέσω προγραμματισμένου ραντεβού. Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, πλέον δεν θα γίνονται δεκτοί οι πολίτες, παρά μόνο αν έχουν προκαθορισμένο ραντεβού ή σε κατεπείγουσα ανάγκη. Το μέτρο αυτό θα ισχύει ως τις 4 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

«Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανακοινώνεται ότι, έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εντός Αττικής γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για τον σκοπό αυτό, ο προγραμματισμός των επισκέψεων παρατείνεται έως και τις 16:00, για όσες υπηρεσίες (Κεντρική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ., Τελωνεία και Υπηρεσίες Γενικού Χημείου του Κράτους) είχαν προκαθορισμένο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού μέχρι και τις 15:00. Με σκοπό την προστασία της υγείας του συναλλακτικού κοινού, κάθε υπηρεσία πρέπει, κατά την είσοδο των πολιτών στο κτίριο, να τηρεί στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) των πολιτών, που εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να είναι δυνατόν να ενημερωθεί ο πολίτης σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. διαπίστωσης κρούσματος στην υπηρεσία, που επισκέφτηκε, αλλαγή της ώρας ραντεβού κ.α.). Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στην Αττική είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ».\

Νέα μέτρα στην Αττική από τις 21 Σεπτεμβρίου:

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ως τις 4 Οκτωβρίου, ισχύουν τα εξής περιοριστικά μέτρα για το λεκανοπέδιο της Αττικής:

  • Ανώτατο όριο ως 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
  • Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα, στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.
  • Ευελιξία κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.
  • Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους εργασίας, δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Εκτεταμένοι έλεγχοι rapid tests, από συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του Κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και, κυρίως, τα Νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments