Ελλάδα

Σύψας κορωνοϊός: «Θα πάμε με τον κορωνοϊό μέχρι το καλοκαίρι του 2021»

Σύψας κορωνοϊός: «Θα πάμε με τον κορωνοϊό μέχρι το καλοκαίρι του 2021»
Σύψας κορωνοϊός: Η εκτίμηση του καθηγητή για την πορεία της πανδημίας δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο λοιμωξιολόγος μίλησε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA και, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, έχουμε αρνητικά αριθμητικά αλλά και ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, κυρίως στην Αττική».

Ο καθηγητής εξήγησε πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι οι εστίες στο κέντρο της Αθήνας, οι παραθεριστές που επέστρεψαν από περιοχές με μεγάλο φορτίο και το άνοιγμα των σχολείων. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν είναι κόκκινος, δεν είμαστε σε φάση lockdown, αλλά η κατάσταση χρειάζεται επαγρύπνηση», υπογράμμισε.

Σε σχέση με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και το αν επαρκούν, ο κ. Σύψας τόνισε ότι: «Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, σε δόσεις, έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Έχουμε μια σχετική σταθεροποίηση, βέβαια σε υψηλά νούμερα. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη».

Τι είπε για το εμβόλιο

«Είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο χτυπά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολη η κατάσταση επιδημιολογικά, αλλά προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη». Όσον αφορά στην πορεία των ερευνών για το εμβόλιο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «θα πάμε μέχρι την άνοιξη, τις αρχές καλοκαιριού με τον κορονοϊό. Ακόμα κι αν έχουμε κάποιες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το 70% του πληθυσμού, άρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Όλα όσα είπε ο Νίκος Σύψας στον Νίκο Ευαγγελάτο

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16627, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 21 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 192 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 366 θανάτους συνολικά στη χώρα. 135 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments