Τεχνολογία

Google: Περιοριστικά μέτρα για τους ανήλικους χρήστες του YouTube

Google: Περιοριστικά μέτρα για τους ανήλικους χρήστες του YouTube
Google: Αλλαγές προανήγγειλε, για τους χρήστες που είναι κάτω των 18 ετών, η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.
Google: Αλλαγές προανήγγειλε, για τους χρήστες που είναι κάτω των 18 ετών, η γνωστή εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών.

Όλοι οι κάτω των 18 ετών στην Ευρώπη θα πρέπει, πλέον, να παρέχουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της ηλικίας τους όταν θα ζητούν πρόσβαση σε υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους στο YouTube. Αυτό ανακοίνωσε η Google. Εάν τα συστήματα της Google αδυνατούν να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης είναι ενήλικος, τότε θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού.

Η εταιρεία ανέφερε ότι πρόκειται για τη συνέχιση των προσπαθειών της, ώστε να παρέχει στους χρήστες του YouTube τις κατάλληλες εμπειρίες ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ η πρωτοβουλία της, που θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σέβεται και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφεξής, σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό, οι χρήστες του YouTube θα πρέπει να συνδέονται με τον λογαριασμό τους και να είναι 18 χρονών και άνω για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

Αν δεν είναι, τότε θα εμφανίζεται προειδοποίηση, η οποία θα τους κατευθύνει σε κατάλληλες επιλογές με βάση την ηλικία τους. Επίσης, η Google έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (μηχανικής εκμάθησης), ώστε οι ηλικιακοί περιορισμοί να εφαρμόζονται αυτόματα. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση που θεωρούν ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.

Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε βίντεο με ηλικιακές ρυθμίσεις, σε ιστότοπους τρίτων, θα ανακατευθύνονται στο YouTube, όπου θα πρέπει να συνδέονται με το λογαριασμό τους και να είναι άνω των 18 για να τα δουν. Αυτό αποσκοπεί, ανεξαρτήτως πού βρέθηκε το βίντεο, να είναι προσβάσιμο μόνο από το κατάλληλο κοινό.

Τι αναφέρει η ευρωπαϊκή οδηγία AVMSD για την προστασία των παιδιών:

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να λάβουν δράση, για να διασφαλίσουν ότι προγράμματα που θα μπορούσαν να «βλάψουν τη σωματική, διανοητική ή ηθική ανάπτυξη ανηλίκων» διατίθενται μόνο με τέτοιο τρόπο που τα ανήλικα άτομα δεν μπορούν να τα ακούσουν ή να τα δουν μέσω επιλογής κατάλληλης ώρας αναμετάδοσης, εργαλείων επιβεβαίωσης ηλικίας ή άλλων τεχνικών μέσων ανάλογων της πιθανής βλάβης. Το πιο επιβλαβές υλικό, όπως για παράδειγμα υπερβολική βία και πορνογραφία, υπόκειται στα αυστηρότερα μέτρα.

Τα ανήλικα άτομα επωφελούνται επιπλέον από υψηλότερο επίπεδο προστασίας στο διαδίκτυο: οι πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας ανηλίκων από επιβλαβές υλικό. Η τοποθέτηση προϊόντων επίσης απαγορεύεται στα παιδικά προγράμματα. Οι χώρες της Ένωσης θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη χρήση αυτορύθμισης και συρρύθμισης μέσω κωδίκων δεοντολογίας σχετικά με ακατάλληλη διαφήμιση σε παιδικά προγράμματα για τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη, αλάτι και ζάχαρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments