Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση διατυπώνει χρησμούς για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση διατυπώνει χρησμούς για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «η κυβέρνηση άφησε την οικονομία να βυθιστεί σε πρωτοφανή ύφεση και διέλυσε την αγορά εργασίας».

«Για διατύπωση χρησμών» από την ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά στις οικονομικές επιπτώσεις από ενδεχόμενο lockdown, κάνει λόγο η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

«Για τον κο Σταϊκούρα η ελληνική οικονομία την Τρίτη αντέχει ένα δεύτερο lockdown αλλά την Πέμπτη τελικά δεν το αντέχει, αν και υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα για την όποια επιλογή της κυβέρνησης», σημειώνει η κα Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «αντί για συγκροτημένο σχέδιο, η κυβέρνηση διατυπώνει χρησμούς για το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που θα προκαλέσουν οι επιλογές της, αφού άφησε την οικονομία να βυθιστεί σε πρωτοφανή ύφεση και διέλυσε την αγορά εργασίας».

Εξάλλου, η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τονίσει το εξής: «Οι κύριοι της ΝΔ ας αφήσουν τη σπέκουλα και τα ψέματα για να δικαιολογήσουν ότι έχουν αφήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο έλεός τους». Όπως έχει προτάξει η ίδια, το άμεσο και προσωρινό μέτρο της επιδότησης της εργασίας, που μεταξύ άλλων μέτρων, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «προφανώς αφορά μόνο τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όχι όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα», «όπως εξάλλου είχαμε ήδη εισηγηθεί στα προγράμματα Μένουμε Όρθιοι 1 και 2».

Τονίζει δε ότι «το μέτρο αυτό, που περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και κάλυψη κατά 40% του μισθού από το κράτος, κοστίζει 350 εκατομμύρια τον μήνα» και «η διάρκεια αυτού του προσωρινού μέτρου, όπως ήδη εξήγησε ο κ. Τσίπρας, αφορά την περίοδο μέχρι η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Προσθέτει, τέλος, ότι «το συνολικό κόστος των προσωρινών μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας ανέρχεται σε 8,5  δισεκατομμύρια και των μόνιμων σε 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο».

«Η Νέα Δημοκρατία ούτε στηρίζει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ούτε θέτει τις βάσεις για μια γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Η αλήθεια των αριθμών εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση», έχει αναφέρει ξανά στο παρελθόν η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με το ποσό των δαπανών για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από την αρχή της επιδημίας έως σήμερα.

Υποστηρίζει ειδικότερα, ότι για πολλοστή φορά άκουσε τον κο Σταϊκούρα, «όπως εξάλλου δηλώνει εδώ και μήνες και ο κ. Μητσοτάκης, να λέει ότι το κράτος από την αρχή της πανδημίας στηρίζει την πραγματική οικονομία με 24 δισεκατομμύρια ευρώ». Σημειώνει ότι η πραγματικότητα πόρρω απέχει από αυτό το νούμερο και πως «η γυμνή αλήθεια αποκαλύπτεται από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments