Διεθνή

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Ανησυχία για την Ευρώπη – Παρατηρείται «έκρηξη» κρουσμάτων

Κορωνοϊός ΠΟΥ: Ανησυχία για την Ευρώπη – Παρατηρείται «έκρηξη» κρουσμάτων
Κορωνοϊός ΠΟΥ: «Η Ευρώπη έχει πολλή δουλειά να κάνει για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά», τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε πλήρη έξαρση βρίσκεται ο κορωνοϊός στην Ευρώπη, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να σημειώνουν αναρίθμητα νέα κρούσματα από τον φονικό ιό. Οι δείκτες των μολύνσεων από κορωνοϊό και της κάλυψης κλινών στα νοσοκομεία αυξάνονται στην Ευρώπη, ενώ οι αρχές πρέπει να εργαστούν αδιάκοπα για να σταματήσουν τη διασπορά του ιού, ενόψει της περιόδου της εποχικής γρίπης, είπε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο πρόγραμμα Εκτάκτων Καταστάσεων Μάικ Ράιαν.

«Η Ευρώπη έχει πολλή δουλειά να κάνει για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά», τόνισε ο Ράιαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Γενικά, εντός αυτής της πολύ μεγάλης περιοχής, βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση της ασθένειας».

Παράλληλα, η Μαρία Βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την COVID-19, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και δεν έχει καν ξεκινήσει η περίοδος της εποχικής γρίπης, επομένως για αυτό που ανησυχούμε είναι το ενδεχόμενο όλες αυτές οι τάσεις να πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση». Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από νωρίς και η χρήση του στεροειδούς δεξαμεθαζόνης σώζουν ζωές, συμπλήρωσε προτού σημειώσει: «Θέλουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε λοκντάουν σε εθνικό επίπεδο, κάτι που συνέβη στην αρχή».

Πού οφείλεται αυτή η «έκρηξη» των κρουσμάτων που παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες;

Το ECDC υπογραμμίζει πως μέσα στην ΕΕ, «ο πληθυσμός παραμένει ευάλωτος σε αυξημένο βαθμό, τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν πως το επίπεδο της ανοσίας στον πληθυσμό είναι κάτω του 15% στις περισσότερες από τις περιφέρειες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Αυτό που παρατηρούμε σε πολλές χώρες, όχι μόνο στην Ισπανία, είναι πως ένα μεγάλο μέρος των σημερινών μολύνσεων από τον κορωνοϊό οφείλεται σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις, σε μεγάλα οικογενειακά δείπνα ή σε κάθε είδους συγκεντρώσεις με φίλους ή συγγενείς», υπογράμμισε.

Από την άλλη, σε σταθερή κατάσταση θεωρείται πως βρίσκονται οι υπόλοιπες χώρες, όπου ο κίνδυνος είναι «μικρός» για τον γενικό πληθυσμό και «μέτριος» για τα ευάλωτα πρόσωπα. Έτσι, η λίστα αφορά στη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λιθουανία και, εκτός ΕΕ, τη Νορβηγία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments