Nέα της αγοράς

Αλλαγή στη χρέωση NOVA και COMSOTE TV

Αλλαγή στη χρέωση NOVA και COMSOTE TV
Η κίνηση αυτή είχε «σκοπό τη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των λογαριασμών των τελικών καταναλωτών».

Mέσα από διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, αποφασίστηκε η αναστολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης για έναν χρόνο. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 «αναστέλλεται η επιβολή του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4389/2016 για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021». Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η κίνηση αυτή έγινε «με σκοπό τη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των λογαριασμών των τελικών καταναλωτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται σε 18 εκατομμύρια ευρώ, ποσό δηλαδή που θα καρπωνόταν το ελληνικό κράτος ως ένα από τα μνημονιακά μέτρα που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Σημειώνεται επίσης ότι το τέλος αυτό έχει ως στόχο στο να επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση και να υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ ΦΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments