Ελλάδα

Κορωνοϊός Λακωνία: Στην περιοχή ο Βασίλης Παπαγεωργίου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων

Κορωνοϊός Λακωνία: Στην περιοχή ο Βασίλης Παπαγεωργίου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων
Κορωνοϊός Λακωνία: Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επικεφαλής κλιμακίου για τον κορωνοϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λακωνία μετά τον εντοπισμό δεκάδων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης. Για τον συγκεκριμένο λόγο μεταβαίνει στην περιοχή ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του ιού.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα χωριά Γλυκόβρυση και Άγιος Ιωάννης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, όπου εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον κορωνοϊό.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του rapid test. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται και δεύτερο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ανέφερε ότι σε δεύτερη φάση θα ελεγχθούν και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι περίπου 1.500 εργάτες γης που ζουν στο Δήμο Ευρώτα, κατοικούν κατά πεντάδες ή ακόμα και δεκάδες μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. «Σκοπός μας είναι να ελεγχθούν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Χθες, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης, παρουσία των κ. Νίκα και Παναγιωτακόπουλου, του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρου Μαριόλη, και του μέλους του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργου Δελλή.

Μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο”, ο δήμαρχος του Ευρώτα Λακωνίας, Δήμος Βέρδος, σημείωσε πως τΤο άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο”. Τέλος, υπογράμμισε πως έχει ήδη ζητήσει την μεταφορά των κρουσμάτων σε ειδική δομή ή σε ξενοδοχείο, ώστε τα άτομα που είναι θετικά να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments