Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δέχεται πιέσεις για πιο μαχητική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δέχεται πιέσεις για πιο μαχητική αντιπολίτευση
ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος οι πολίτες ζητούν πιο μαχητική αντιπολίτευση την ώρα που υπάρχει δυσαρέσκεια για ορισμένες τακτικές της κυβέρνησης.

Μπορεί οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις να παρουσιάζουν τη Νέα Δημοκρατία το πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι ο κόσμος θέλει να δει ισχυρή αντιπολίτευση. Αυτό υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου και παράλληλα επισημένουν ότι ήδη αρκετός κόσμος είναι δυσαρεστημένος με τις κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την καταπολέμηση της πανδημίας και τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι κινήσεις στην κοινωνία και την Οικονομία.

«Οι υπουργοί ο ένας μετά τον άλλο εμφανίζονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στα ΜΜΜ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, στα νοσοκομεία δεν είναι έτοιμες οι ΜΕΘ, τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα έχει χαμένα”, είναι τα λόγια των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί που έχουν αντιδράσει πιο έντονα είναι όσοι ανήκουν στη μεσαία τάξη. Ένα κοινωνικό στρώμα το οποίο “μαύρισε” τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Βλέπουν φθορά, αλλά όχι άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου διαβάζουν ακόμα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και κρατούν το γεγονός ότι έχει αρχίσει η φθορά της κυβερνητικής υπεροχής. Παράλληλα επισημαίνουν ότι τα θετικά αποτελέσματα από την διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας εξαργυρώθηκαν γρήγορα και τώρα η κυβέρνηση μπαίνει στα δύσκολα.

Ωστόσο η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση δεν φέρνει αυτόματα και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πολίτες εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να αντιστρέψουμε το κλίμα λένε. Ωστόσο είναι μια αρχή», τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας: «Η κυβέρνηση φθείρεται και οι πολίτες αρχίζουν να αναζητούν ξανά εναλλακτικές μπροστά στο φάσμα της κοινωνικής χρεοκοπίας», υπογραμμίζει. «Τα έντεκα μέτρα», που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, είναι «άμεσα εφαρμόσιμα» και «περιλαμβάνουν τη στήριξη της εργασίας και όχι την αναστολή συμβάσεων και τις απλήρωτες υπερωρίες, τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μία μη επιστρεπτέα ενίσχυση, μια λύση που ακολουθείται στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments