Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Και τρίτος νεκρός σε λίγες ώρες – Στους 388 οι θάνατοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Και τρίτος νεκρός σε λίγες ώρες – Στους 388 οι θάνατοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 388 οι θάνατοι από κορωνοϊό. Κατέληξε και τρίτος άνθρωπος μέσα σε λίγες ώρες.

Τρεις νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 388.  Τελευταίο θύμα ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα ένας 76χρονος, κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 31 Αυγούστου. Τη ζωή του από το φονικό ιό, έχασε και ένας 90χρονος από τη Βέροια, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης θετικός στον κοροναϊό.

Στα 269 τα νέα κρούσματα:

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, 269 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.707, εκ των οποίων το 55,9% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 2.837 (16,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.349 (41,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επίσης, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. To 87,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Νίκος Σύψας: «Δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας»

Η κατάσταση στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη, προειδοποίησε για τη διασπορά του κορωνοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας. Για την περιφέρεια Αττικής, και το κέντρο της Αθήνας ειδικά, ο κ. Σύψας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον». «Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Είμαστε κάτω από την 100η θέση παγκοσμίως όσον άφορα τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους» επισήμανε πάντως. Για τα τεστ εξήγησε ότι «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός από τα 800 τεστ που έχουμε το Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν». Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα, είναι χρήσιμα όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments