Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ: 1-2

ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ: 1-2
ΠΑΟΚ - Κράσνονταρ: Οι Ρώσοι προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League εις βάρος του «Δικέφαλου». Συνεχίζει στο Europa League η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η Κράσνονταρ νίκησε και στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, με 2-1, και πήρε το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. O «Δικέφαλος» θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα είχαν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, ενώ ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Τελικά, δέχθηκαν την ψυχρολουσία στο 73′ όταν ο Μιχαηλίδης σημείωσε αυτογκόλ.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε με τον Ελ Καντουρί στο 77′, αλλά οι φιλοξενούμενοι «τελείωσαν» το ματς με τον Καμπελά στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έχασε τουλάχιστον τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Πιο συγκεκριμένα, στο 16′ ο Ζίβκοβιτς μπήκε από τα αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ σωτήρια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελ Καντουρί βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το συρτό σουτ με τον Σαφόνοφ να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 34′ είχαμε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο δοκάρι το γέμισμα, πήρε την κεφαλιά ο Ίνγκασον και από κοντά ο Κρέσπο ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα χέρια του γκολκίπερ της Κράσνονταρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την τρομερή εξέλιξη με τα τρία γκολ να μπαίνουμε μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Νωρίτερα, στο 57′ υπήρξε νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Βαρέλα πήδηξε για την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στην πλάτη του και έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Αυτό που ακολούθησε ήταν το αυτογκόλ του Μιχαηλίδη που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Κράσνονταρ με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Σμόλινκοφ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Μιχαηλίδη στην προσπάθεια του να διώξει με τακουνάκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 77′. Ο Σβαμπ εκτέλεσε το φάουλ ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας ελπίδες στον ΠΑΟΚ. Όμως, ένα λεπτό μετά η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα που έφτασε στον Βιλένας, αυτός επιχείρησε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς έπεσε στη δεξιά πλευρά της εστίας του, δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά στον Καμπελά που σκόραρε σε κενή εστία.

Έτσι η Κράσνονταρ πέρασε και από την Τούμπα νικηφόρα και πανηγυρίζει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Α. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο (59’ Ουαγκέ), Ινγκασον, Βαρέλα (76’ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (59’ Τσόλακ), Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς.

Κράσνονταρ (Μουσάεφ): Σαβόνοφ, Πετρόφ, Μαρτινόβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Ούτκιν (58’ Σμολνίκοφ), Γκαζίνσκι (82’ Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Μπεργκ, Καμπελά (85’ Σουλεϊμάνοφ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments