Οικονομία

Πρόγραμμα Γέφυρα παράταση: Μέχρι πότε ισχύει η υποβολή αιτήσεων την επιδότηση των δόσεων στα δάνεια

Πρόγραμμα Γέφυρα παράταση: Μέχρι πότε ισχύει η υποβολή αιτήσεων την επιδότηση των δόσεων στα δάνεια
Πρόγραμμα Γέφυρα: Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα «Γέφυρα» παίρνει παράταση ενός μήνα και η υποβολή αιτήσεων είναι διαθέσιμη μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου του 2020.

Έτσι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, δόθηκε παράταση ενός μήνα στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

«Η Κυβέρνηση παρατείνει, για ένα μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» αφορά στη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών. «Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε! Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις», τονίζει ο κος Σταικούρας.

Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα «Γέφυρα» υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου. «Το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια», καταλήγει ο κος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο του Ν. 4714/2020 – Κεφάλαιο Γ – Συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις στην κύρια κατοικία για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊου COVID-19, άρθρα 71-83, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρέχει, μέσω του site αυτού, την πρόσβαση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης των δανειοληπτών φυσικών προσώπων.

Η ΕΓΔΙΧ έχει σχεδιάσει και υποστηρίζει την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης αιτήσεων, η οποία αναπτύχθηκε και φιλοξενείται στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ). Να αναφέρουμε πως ο σχετικός σύνδεσμος στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων έχει ενεργοποιηθεί από τις 3 Αυγούστου 2020. Για να μπείτε στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Γέφυρα», πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments