Ελλάδα

Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα: Σε εξέλιξη η μεταφορά των ηλικιωμένων στο νοσοκομείο

Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα: Σε εξέλιξη η μεταφορά των ηλικιωμένων στο νοσοκομείο
Γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα: Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρηση μεταφοράς των 21 ηλικιωμένων από τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό 32 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αθήνα. Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη από το ΕΚΑΒ η μεταφορά των νοσούντων ηλικιωμένων σε νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν. Σημειώνεται πως ο οίκος ευγηρίας  έχει αποκλειστεί από χθες. Εκεί μάλιστα έφτασαν ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για να διενεργήσουν αυτοψία.

Από εργαζόμενο η διασπορά:

Όπως εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας η διασπορά την νόσου στον συγκεκριμένο χώρο έγινε από το προσωπικό. Παράλληλα ο καθηγητής χαρακτήρισε την κατάσταση σοβαρή και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την Αθήνα σημειώνοντας ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά, στη Θεσσαλονίκη το πήρανε το μάθημα». Συγκεκριμένα είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι».

Υπενθυμίζεται πως για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων. Κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα σε Μονάδες στο Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων «Ταξιάρχαι», και σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

Xθες, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 354 νέες μολύνσεις από τον φονικό ιό, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από τα νέα αυτά κρούσματα σημειώνεται πως τα 195 βρίσκονται στην Αττική. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

“Ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

  • 2.927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 7.598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments