Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Τα 207 κρούσματα είναι στην Αττική – Η τάση του κορωνοϊού είναι ανησυχητικά αυξημένη

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Τα 207 κρούσματα είναι στην Αττική – Η τάση του κορωνοϊού είναι ανησυχητικά αυξημένη
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι από τα σημερινά νέα κρούσματα, τα 207 είναι στην Αττική ενώ ανέφερε ότι παρουσιάζεται μία αυξητική τάση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε την ομιλία του στο νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας που είναι στα 460. Σημείωσε την αύξηση των διασωληνωμένων στη χώρα μας που είναι 85, ενώ ανέφερε ότι η Αττική συνεχίζει να κατέχει τη θλιβερή πρωτεία.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε ότι από τα σημερινά νέα κρούσματα, τα 207 είναι στην Αττική ενώ ανέφερε ότι παρουσιάζεται μία αυξητική τάση. Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην κονσερβοποιία στη Σκύδρα, λέγοντας πως εκεί έχουν καταγραφεί 115 κρούσματα. Χτύπησε καμπανάκι για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε όλη τη χώρα ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Η μάσκα κι η κοινωνική απόσταση παραμένουν η ραχοκοκκαλιά της προστασίας μας, να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς της επιδημίας»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί 460 νέες μολύνσεις του Covid-19 και πέντε νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωσή του

Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικοί τέσσερις εργαζόμενοι σε γηροκομείο της Καρδίτσας – Είκοσι κρούσματα κορωνοϊόυ στη Θεσσαλία

Είκοσι νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν συνολικά στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλικής Περιφέρειας, σύμφωνα με την ειδική συντονιστική ομάδα που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. Τρία κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων. 1 κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων ενώ τέλος 1 ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. Ένα κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από δειγματοληψία των Κ.ΟΜ.Υ σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στην περιοχή της Σκιάθου καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19. Το κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων. Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19. Τέσσερα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 3 ακόμη κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments