Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος – Με πυρετό

Τραμπ κορωνοϊός: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Αμερικανός πρόεδρος – Με πυρετό
Τραμπ κορωνοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού έχει συμπτώματα από τον ιό. Θα εργάζεται από εκεί, δεν παραδίδει στον αντιπρόεδρο. Τι είπε ο ίδιος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας από τους μεγαλύτερους αρνητές του κορωνοϊού, έχει συμπτώματα από τον ιό, ενώ μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center την Παρασκευή (τοπική ώρα). Ο Αμερικανός πρόεδρος ταλαιπωρείται από βήχα, πυρετό και ρινική καταρροή. Το CNN σε ρεπορτάζ του, επικαλούμενο αξιωματούχο, ανέφερε ότι είχε και προβλήματα με την αναπνοή του.

«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Τραμπ «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ κατά τις «προσεχείς ημέρες», όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. Αυτό σημαίνει ότι κάτι ο προεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της χώρας στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Το βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι νιώθει πολύ καλά τόσο ο ίδιος, όσο και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ. Ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους, λέγοντας ότι το εκτιμά και δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Άλλο βίντεο δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρά προς το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο Walter Reed National Military Medical Center, χωρίς να χρειάζεται κάποια βοήθεια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το σήμα με τον αντίχειρα για να δείξει ότι όλα πάνε καλά. Δείτε φωτογραφίες:

Μηνύματα συμπαράστασης

Μήνυμα συμπαράστασης στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο Τζο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο αντίπαλος του στην εκλογική μάχη της 3ης Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό, και ενώ βρισκόταν στο βήμα κατά τη διάρκεια προεκλογική του ομιλίας στο Μίσιγκαν, είπε:

«Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τις δυνατότητές μας. Ο Θεός να σε ευλογεί. Ο Θεός προστατεύει την πρώτη οικογένεια και κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει αυτόν τον ιό και μπορεί ο Θεός να προστατεύσει τα στρατεύματά μας».

Μηνύματα για την υγεία του Αμερικανού προέδρου έστειλαν ακόμα ο πρώην πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο Εμανουέλ Μακρόν και άλλοι ηγέτες. «Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, την οποία παίρνουμε πολύ σοβαρά, θέλουμε επίσης να απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη κυρία», είπε ο Ομπάμα, που μίλησε και εξ ονόματος της συζύγου του Μισέλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments