Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Αφορούν το τρέχον σχoλικό έτος – Η πρόσκληση από το υπουργείο Παιδείας

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Αφορούν το τρέχον σχoλικό έτος – Η πρόσκληση από το υπουργείο Παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Διατάξεις σχετικά με την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και για τις εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την πρόσληψη εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ01 (για το μάθημα της εικονογραφίας), ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.04, ΠΕ11, ΠΕ79.01, ΠΕ86 και ΤΕ16.

Είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, από τον προσωρινό ενιαίο πίνακα προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε σχολεία αρμοδιότητας Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Διαθρησκευτικών Σχέσεων για το τρέχον σχoλικό έτος, δηλαδή για το 2020 με 2021.

Για να δει κανείς την πρόσκληση από το αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, μπορεί να πατήσει εδώ.

Κονδύλια για επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών 

Διατάξεις σχετικά με την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και για τις εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο για τη στήριξη πληγέντων από τον «Ιανό» και την πανδημία, περιλαμβάνονται οι εξής δύο διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

  • Το άρθρο 10 προβλέπει την ενίσχυση των πιστώσεων για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-21, δεδομένων των αυξημένων αναγκών λόγω του κορονοϊού. Η ενίσχυση αυτή θα προέρχεται από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα εν λόγω πρόσθετα κονδύλια θα είναι ύψους έως 118 εκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκατομμύρια ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν αρχικά (με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020).
  •  Το άρθρο 13 αναφέρεται στη διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Προβλέπεται οι εκλογές αυτές να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments