Ελλάδα

Παράνομη διακίνηση μεταναστών Οικονόμου: Σημαντική επιτυχία ο εντοπισμός των 4 ΜΚΟ που εμπλέκονταν

Παράνομη διακίνηση μεταναστών Οικονόμου: Σημαντική επιτυχία ο εντοπισμός των 4 ΜΚΟ που εμπλέκονταν
Παράνομη διακίνηση μεταναστών Οικονόμου: Το κύκλωμα αποτελούντων από 4 ΜΚΟ, 32 μέλη και 2 επιπλέον ιδιώτες.
Παράνομη διακίνηση μεταναστών Οικονόμου: Το κύκλωμα αποτελούντων από 4 ΜΚΟ, 32 μέλη και 2 επιπλέον ιδιώτες.

Ως σημαντική επιτυχία χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου τον εντοπισμό των τεσσάρων ΜΚΟ που εμπλέκονταν σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.

«Η επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό των τεσσάρων ΜΚΟ, των τριάντα τριών μελών τους και δύο επιπλέον ιδιωτών, που εμπλέκονταν σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, αλλά και σε κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, υπήρξε πολύμηνη, μεθοδική, πολυεπίπεδη και συστηματική. Και συνιστά σημαντική επιτυχία», τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη Λέσβο.

Συντόνιζαν σε τουρκικό έδαφος!

«Για την επιτυχία αυτή συνεργάστηκαν απολύτως αρμονικά και αποτελεσματικά οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό Σώμα. Και στο σημείο αυτό θέλω να εξάρω ιδιαίτερα τη συμβολή της ΕΥΠ στην όλη προσπάθεια», προσθέτει ο κος Οικονόμου, ενώ αναφερόμενος στο σύνθετο της επιχείρησης διευκρινίζει πως «συνίστατο στο ότι οι συγκεκριμένες ΜΚΟ, ευρωπαϊκής ταυτότητας, συντόνιζαν στο τουρκικό έδαφος».

Πώς δρούσαν αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις;

«Μεθόδευαν την παράνομη διέλευση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά και γνωστοποιούσαν τις θέσεις των σκαφών του Λιμενικού και Πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν σε αποστολή στην ελληνική περιοχή. Δραστηριοποιούνται ΜΚΟ στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες, με σημαντική συμβολή στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, που κινούνται στη βάση της νομιμότητας ενταγμένες στο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης. Η συνδρομή πολλών εξ’ αυτών ήταν θετική στη διαχείριση του μεγάλου μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος».

«Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν παρασιτικά θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη»

Επιπροσθέτως, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει το μήνυμα ότι «όποιες ΜΚΟ, όμως, λειτουργούν παρασιτικά θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ αφορούν συγκεκριμένες ΜΚΟ και ξένα δίκτυα που κινούνται σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας». Ο κος Οικονόμου επισημαίνει ακόμη ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εντολή από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση να εκτελέσουν χωρίς αναστολές και δυστοκίες την αποστολή τους, θωρακίζοντας από άκρη σε άκρη την Ελλάδα απέναντι σε κάθε τύπου επιβουλή. Το είπαμε, το κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments