Πολιτική

Γεωργιάδης κορωνοϊός: Οι επόμενοι τρεις μήνες ίσως είναι οι χειρότεροι της πανδημίας

Γεωργιάδης κορωνοϊός: Οι επόμενοι τρεις μήνες ίσως είναι οι χειρότεροι της πανδημίας
Γεωργιάδης κορωνοϊός: Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις που κάνει το ΔΝΤ για την ύφεση. Τι είπε για την εστίαση και τα ελληνοτουρκικά.

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, εκτίμησε ότι οι επόμενοι τρεις μήνες, ίσως, είναι οι χειρότεροι της πανδημίας.  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στη Φαίη Μαυραγάνη και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την αυξημένη αγωνία που υπάρχει για το επιδημιολογικό φορτίο στην πρωτεύουσα. Μίλησε, επίσης, για την οικονομία αλλά και για τα ελληνοτουρκικά μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε σχέση με τον κορωνοϊό και το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 22:00. ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Με ρώτησαν για την Ολλανδία και Βέλγιο όπου ισχύει το μέτρο και αν σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο κι εδώ. Ουδέποτε είπα ότι θα κλείνουν στις δέκα» ξεκαθάρισε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε τόνισε: «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν δεν βάλουμε μυαλό κανείς δε ξέρει τι μέτρα θα ληφθούν στο μέλλον. Τώρα οι αριθμοί κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και η Ελλάδα παραμένει πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες. Όμως αν τα 400 κρούσματα την ημέρα γίνουν 4000, είναι ένα κλικ. Οι επόμενοι τρεις μήνες και μέχρι να βγει το εμβόλιο ενδεχομένως θα είναι δύσκολοι μήνες, ίσως οι χειρότεροι στην περίοδο της πανδημίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην οικονομία υπογραμμίζοντας ότι η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για ύφεση είναι 7,7% ενώ του ΔΝΤ 9%. «Τα ξένα ινστιτούτα σιγά σιγά πλησιάζουν την πρόβλεψη της κυβέρνησης. Η ελληνική οικονομία έχει σταθεί όρθια με όλα τα προβλήματα του έτους. Το ΔΝΤ είπε ότι αυτό έγινε λόγω των εκτεταμένων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση. Αν υπάρξει το εμβόλιο τότε το 2021 θα είναι έτος ισχυρής ανάκαμψης. Το ΔΝΤ δίνει 5% ανάκαμψη, το ΚΕΠΕ 6%. Τη φετινή χασούρα θα την έχουμε ρεφάρει σε 1-2 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η πρόταση Πισσαρίδη.

Τέλος, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία σχολίασε: «Η απόφαση της Συνόδου είναι ξεκάθαρη. Αν ο Ερντογάν πάει να κάνει πλατφόρμα, θα έχει κυρώσεις. Το λέει το κείμενο. Ως και πλήρη διακοπή οικονομικών σχέσεων Ευρώπης – Τουρκίας. Αποκλείεται να το ρισκάρει αυτό ο Ερντογάν. Η δήλωση είναι μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments