Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει αντεπίθεση στα εργασιακά – Προβλέπει λουκέτα και ανεργία

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει αντεπίθεση στα εργασιακά – Προβλέπει λουκέτα και ανεργία
ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου βλέπουν λουκέτα στα καταστήματα και εκτόξευση της ανεργίας το επόμενο διάστημα.

Εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια τάση να στηρίξει την αντιπολίτευση του στα εργασιακά θέματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Έφη Αχτσιόγλου τοποθετήθηκε στον τομέα της οικονομίας, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος έγινε εκπρόσωπος Τύπου. Πρόκειται για δυο στελέχη του κόμματος που έχουν εμπειρία πάνω στο θέμα καθώς στο παρελθόν έχουν περάσει από το υπουργείο Εργασίας. Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει το βάρος στα εργασιακά φάνηκε και από το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για διαγραφή οφειλών που αφορούν την εφορία, τα ταμεία και τις τράπεζες. Αυτές οι θέσεις αναμένεται να παρουσιαστούν εκτενέστερα το επόμενο χρονικό διάστημα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε και η Έφη Αχτσιόγλου σε πρόσφατη συνέντευξη της. «Υπάρχει πρόβλημα ιδιωτικού χρέους στη χώρα. Καταρχάς θα πρέπει να πει κανείς εάν αυτό το πρόβλημα το βλέπει, εάν θεωρεί ότι αυτό το πρόβλημα προκύπτει όλο από στρατηγικούς κακοπληρωτές, όπως φαίνεται να υπονοεί η Ν.Δ.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή έχουμε μια κατάσταση στην οικονομία η οποία διαλύει το εισόδημα των πολιτών, αδυνατούν να καλύψουν βιοποριστικές ανάγκες, όχι να μπορούν να ανταποκριθούν και στις υποχρεώσεις τους στις πληρωμές. Παράγεται μια νέα γενιά ανέργων, έχουμε γύρω στις 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας. Σας θυμίζω ότι, επί της δικής μας κυβέρνησης, το 2019 φτιάχτηκε το σύστημα οφειλών των 120 δόσεων προς την εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που περιλάμβανε γενναίο “κούρεμα” βασικής οφειλής».

Προβλέπουν αύξηση της ανεργίας

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο κόσμος είχε θετική γνώμη για την πολιτική της κυβέρνησης. Ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς το επόμενο διάστημα πολλές εταιρίες και καταστήματα αναμένεται να βάλουν λουκέτο. Αυτό θα εκτινάξει τα νούμερα των ανέργων. Λαμβάνοντας μάλιστα υπ όψη τους δείκτες των δημοσκοπήσεων όπου η κυβέρνηση εμφανίζεται να τα πηγαίνει πολύ άσχημα στα οικονομικά και τα εργασιακά, η Κουμουνδούρου ετοιμάζει την αντεπίθεση της σε αυτό το πεδίο. Συγκεκριμένες προτάσεις για τα δύο αυτά θέματα και ανάδειξη των προγραμμάτων που ακολουθεί η ΝΔ και θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «πατήσουν», όπως λένε, στο γεγονός ότι οι βοήθειες που έδωσε η κυβέρνηση αφορούσαν τελικά μόλις δύο στους δέκα. «Η βοήθεια που έδωσε ήταν με μορφή δανεισμού, οπότε θα φορτώσουν το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δεν θα μπορούν να το πληρώσουν την επόμενη μέρα» επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments