Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: «Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί»

Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: «Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί»
Χρυσοχοΐδης Χρυσή Αυγή: Στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την ετυμηγορία που πρόκειται να ανακοινωθεί την προσεχή Τετάρτη αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Χρυσοχοΐδης Χρυσή Αυγή: Στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την ετυμηγορία που πρόκειται να ανακοινωθεί την προσεχή Τετάρτη αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής, την ετυμηγορία που πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, την εφαρμογή των μέτρων του κορωνοϊού αλλά και για τις καταλήψεις στα σχολεία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε για τη Χρυσή Αυγή “είναι μαχαιροβγάλτες και πρέπει να σταθούμε όλοι απέναντι”.

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει.». Με αυτή την φράση αναφέρθηκε ο υπουργός στο φαινόμενο αυτό και τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις. «Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin», είπε ακόμα. Συγκεκριμένα, για την δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο». Είπε ακόμα ότι η πρώτη απάντηση στο φαινόμενο αυτό δόθηκε στις προηγούμενες εκλογές που έμειναν εκτός Βουλής.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού:

Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι το πρόβλημα με τα μέτρα κατά του ιού είναι στις πλατείες. “Είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα” σημείωσε. Παράλληλα, έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων. Τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα.  «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», είπε και ανέφερε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος. «Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς».

Για τις καταλήψεις στα σχολεία:

«Όλοι μας έχουμε κάνει μια κατάληψη στην ζωή μας. Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε σχετικά με τα υπό κατάληψη σχολεία και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments