Ελλάδα

Κώστας Παπαδάκης δίκη Χρυσής Αυγής: Ποια είναι η δουλειά της δικαιοσύνης

Κώστας Παπαδάκης δίκη Χρυσής Αυγής: Ποια είναι η δουλειά της δικαιοσύνης
Κώστας Παπαδάκης δίκη Χρυσής Αυγής: Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής σχολιάζει τη «γνωστή καραμέλα», όπως τη χαρακτηρίζει, «αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Σε ένα αιχμηρό σχόλιο με πολλούς αποδέκτες, προχώρησε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης μια μέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παπαδάκης σε γραπτή δήλωσή με τίτλο «Η δουλειά της δικαιοσύνης» αναφέρει ότι τελευταίο τους καταφύγιο είναι η γνωστή καραμέλα «αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Στη συνέχεια γράφει γιατί «όποιος αρνείται το δικαίωμα του λαού να εκφέρει κρίση απέναντι στην εξουσία είναι τουλάχιστον εχθρός της δημοκρατίας», ενώ παρακάτω σημειώνει ότι: «η δημοσιότητα στις δίκες είναι το μόνο μέσο εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας με τον έλεγχο των δικαστικών αποφάσεων».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Παπαδάκη

«Η δουλειά της δικαιοσύνης

Και επειδή το τελευταίο τους καταφύγιο είναι η γνωστή καραμέλα «αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» απαντάμε:

1) Όποιος αρνείται το δικαίωμα του λαού να εκφέρει κρίση απέναντι στην εξουσία είναι τουλάχιστον εχθρός της δημοκρατίας. 2) Όποιος ταυτίζει τη δικαστική εξουσία (φορέας) με τη δικαιοσύνη (ζητούμενο) είναι τουλάχιστον αφελής. 3) Όποιος εξισώνει μία δημόσια τοποθέτηση με μία αθέμιτη παρέμβαση είναι τουλάχιστον προβοκάτορας. 4) Όποιος δεν διακρίνει ανάμεσα σε μία έστω σκληρή νομική και πολιτική κριτική και σε μία προσωπική συκοφαντία αρνείται το δικαίωμα στην κριτική. 5) Και όποιος συγχέει την εξουσία λήψης απόφασης με τη δυνατότητα έκφρασης γνώμης είναι τουλάχιστον θύμα των παραπάνω.

Το δικαίωμα έκφρασης γνώμης, ακόμα και άσκησης κριτικής στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας δεν είναι κάτι παραπάνω από το δικαίωμα παρέμβασης και άσκησης κριτικής απέναντι στην κυβερνητική εξουσία. Αυτήν τουλάχιστον ο λαός δικαιούται να την εκλέγει και να την αποδοκιμάζει. Η δημοσιότητα στις δίκες είναι το μόνο μέσο εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας με τον έλεγχο των δικαστικών αποφάσεων.

«Δουλειά της δικαιοσύνης» δεν είναι ούτε να κηρύσσει απεργίες παράνομες και καταχρηστικές με συνοπτικές διαδικασίες, ούτε να αθωώνει δολοφόνους, ούτε να φυλακίζει αγωνιστές. Αυτήν την «δουλειά», που την ξέρουμε χρόνια, μας ζητάνε να την αφήσουμε να κάνει;

Όχι, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Μετά από όλα αυτά χωρίς καμμία αναστολή απαιτούμε αύριο, μέσα και έξω από το Εφετείο, από τη δικαστική εξουσία, έστω και αργά, δικαιοσύνη και όχι ατιμωρησία. Ένοχοι όπως κατηγορούνται!

Αθήνα, 6/10/2020, Κώστας Παπαδάκης»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments