Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια έξω από το Εφετείο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Διαδηλωτές έσπρωξαν ο ένας τον άλλο ενώ δεν έλειψαν και χειροδικίες, όπως μπουνιές και κλωτσιές.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Μικροένταση επικράτησε για λίγα λεπτά έξω από το Εφετείο μεταξύ των διαδηλωτών, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμη ο λόγος που διαδηλωτές από το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν αψιμαχίες με διαδηλωτές από κοντινό μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδηλωτές έσπρωξαν ο ένας τον άλλο ενώ δεν έλειψαν και χειροδικίες, όπως μπουνιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξαν διαπληκτισμοί, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Την ίδια ώρα, εξαιρετικά σημαντική είναι, και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η απόφαση του Δικαστηρίου για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και λοιποί.

Μεγάλη η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» έχει συγκεντρωθεί μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου. Το παρών δίνουν πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε πως συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο είχε καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Το πρωί της Τετάρτης (7 Οκτωβρίου), στο Εφετείο έφτασε η Μάγδα Φύσσα, ενώ σιγά σιγά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισήλθαν στον χώρο. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα – κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Και όπως είναι αναμενόμενο, είναι ισχυρή από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία λόγω του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο. Επίσης, έχει αποκλειστεί μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments