Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: «Υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ»

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: «Υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ»
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Στην επάρκεια των φαρμάκων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας κατά την τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας.

«Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, χθες Τρίτη 6 Οκτωβρίου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Μάλιστα, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και δωρεές προκειμένου να διασφαλιστεί το απόθεμα που χρειάζεται η χώρα.

Σχετικά με την ρεμντεσιβίρη υπενθύμισε ότι η προμήθειά της γίνεται μέσω ευρωπαϊκού μηχανισμού σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς κόστος για τη χώρα μας και υπάρχουν συγκεκριμένες ποσότητες που διατίθενται στην Ελλάδα.

Σημείωσε ωστόσο ότι το συγκεκριμένο προϊόν βρίσκεται σε αυξημένη ζήτηση και επισήμανε ότι όπως και κάθε φάρμακο θα πρέπει να χρησιμοποιείται βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα παρέλαβε 144 φιαλίδια και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα παραλάβει πολύ περισσότερα, διότι υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός για την προμήθεια κάθε χώρας.

Αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ο υφυπουργός είπε πως ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου «αναδιατάσσουμε και προσαρμόζουμε τις δυνάμεις μας». Σήμερα 122 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν στην Αττική, όταν πριν από 15 μέρες λειτουργούσαν 107 και κενές είναι 40, διευκρίνισε. «Σε καμία περίπτωση δεν έχει ματαιωθεί σοβαρό χειρουργείο» προσέθεσε και επανέλαβε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί κανονικά και εξυπηρετεί όλους τους πολίτες.

Επίσης, υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ, και σταδιακά τους επόμενους μήνες νέες κλίνες ΜΕΘ θα μπαίνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με πρώτη την καινούργια μονάδα 50 κλινών ΜΕΘ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

“Υπάρχει πλήρης επάρκεια τόσο σε εξοπλισμό για τις ΜΕΘ όσο και σε μέσα ατομικής προστασίας. Για πρώτη φορά χτίζουμε και εθνικό στρατηγικό απόθεμα σε μέσα ατομικής προστασίας. Σήμερα υπάρχει απόθεμα για τους επόμενους 6 μήνες και αυτό συνεχίζει να “χτίζεται”, ώστε αν πάμε σε έξαρση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο όπως έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο, όπου και τότε δεν έλειψε τίποτα από το σύστημα υγείας, να έχουμε τα αποθέματα τα οποία θα μας διασφαλίσουν την κάλυψη των αναγκών” κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments