Πολιτική

Υπουργείο παιδείας κορωνοϊός: «Καμία ένδειξη διασποράς σε κανένα σχολείο»

Υπουργείο παιδείας κορωνοϊός: «Καμία ένδειξη διασποράς σε κανένα σχολείο»
Υπουργείο παιδείας κορωνοϊός: Οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου.

Στα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε μαθητές και καθηγητές σε σχολεία και στα τμήματα αυτών, αναφέρθηκε χθες, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε ειδική μνεία στο θέμα λέγοντας ότι είναι ελάχιστο το ποσοστό των μαθητών που είναι θετικοί στη νόσο.

“Ύστερα από τρεις εβδομάδες και πλέον λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σε άτυπη ενημέρωση ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί «πολύ στενά» την εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί». «Δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο. Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς», ανέφερε η ενημέρωση.

Σημειώνεται πως σήμερα 143 σχολεία και τμήματα σχολείων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Από τις περισσότερες από τις 100 σχολικές μονάδες που παραμένουν κλειστές περίπου το 10% αφορά σε ολόκληρα σχολεία και οι υπόλοιπες σε επιμέρους τμήματα.

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα. Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος. Δείτε τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας (Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments