Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα, δεν ανέφερε πού ακριβώς έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα, δεν ανέφερε πού ακριβώς έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός.

Άγνωστος τηλεφώνησε το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, μια ημέρα μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή και εν αναμονή των ποινών για όσους κατηγορούνται, προειδοποιώντας για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο.

Το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν τις 09.00 το πρωί

Ο άγνωστος δεν ανέφερε πού ακριβώς έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός ενώ ούτε έδωσε κάποιο χρονικό περιθώριο. Να αναφέρουμε πως το εν λόγω τηλεφώνημα έγινε στις 08:48 στα γραφεία του zougla σήμερα, ημέρα των ποινών για τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς το δικαστήριο θα αποφασίσει ποια θα είναι η τιμωρία για τις πράξεις που καταλόγισε. Πιθανότατα θα είναι και η ημέρα που κάποιοι από τους ενόχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη φυλακή, αφού το τέλος της διαδικασίας των ποινών είναι η αρχή της πλέον κρίσιμης φάσης που θα κρίνει τις αναστολές.

Το δικαστήριο θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση του στις 12:30 με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών. Από την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά θα κριθεί και το ύψος των ποινών που θα επιβληθεί σε καθέναν από τους κριθέντες ενόχους. Για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά η αλληλουχία της σημερινής διαδικασίας θα κρίνει αν θα έρθει αντιμέτωπος με ισόβια ή με 15ετή κάθειρξη.

Τι σημαίνει για τους κατηγορούμενους η αναγνώριση ελαφρυντικών;

Αντίστοιχα, οι επτά ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αν θα έρθουν αντιμέτωποι με 15ετή κάθειρξη ή με πολύ μικρότερη ποινή καθώς αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης. Για τα μέλη της οργάνωσης, η αναγνώριση ελαφρυντικών μειώνει το πλαίσιο της ποινής των 5 έως 10 ετών σε 1 έως 5 έτη. Πάντως, η διαδικασία εκτιμάται πως θα είναι πιο σύντομη όσον αφορά στην αναγνώριση ελαφρυντικών, καθώς μετά την εισαγγελέα οι συνήγοροι έχουν δικαίωμα σύντομης δευτερολογίας.

Το δικαστήριο, αφού συνεδριάσει, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τα ελαφρυντικά, οπότε η διαδικασία θα περάσει στη φάση των ποινών. Μετά την αναγγελία των ποινών το δικαστήριο δικαιούται να ζητήσει να προσαχθούν ενώπιόν του απόντες κατηγορούμενοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments