Αθλητισμός

Τσιτσιπάς Roland Garros: Νίκη επί του Τζόκοβιτς και έφυγε για τελικό

Τσιτσιπάς Roland Garros: Νίκη επί του Τζόκοβιτς και έφυγε για τελικό
Τσιτσιπάς Roland Garros: Το No.1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει το απόγευμα ο Έλληνας τενίστας, με στόχο το εισιτήριο του τελικού του Roland Garros.

To όνειρό του ζει στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σήμερα (9/10) το απόγευμα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Στις 18:00 θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του γαλλικού Όπεν, το No.1 του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά. Εφόσον ο Έλληνας τενίστας τα καταφέρει, θα διεκδικήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, στον τελικό της Κυριακήςμε αντίπαλο έναν εκ των Ναδάλ – Σβάρτσμαν, που αποτελούν το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού.

Η μονομαχία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι δύο παίκτες έχουν βρεθεί στο παρελθόν αντιμέτωποι πέντε φορές με τον Σέρβο να έχει πανηγυρίσει 3 νίκες έναντι 2 του Στέφανου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόκοβιτς δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς παραπονέθηκε για πόνους στο λαιμό και στον αριστερό ώμο κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Από την μεριά του, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει μία καταπληκτική πορεία μέχρι τώρα στο τουρνουά, αφού μετά τη δύσκολη πρόκρισή του στον πρώτο γύρο (3-2 επί του Μουνάρ), δεν έχασε ούτε σετ κόντρα σε Κουέβας, Μπέντενε και Ρούμπλεφ.

“Είναι ένα όνειρο, φυσικά περίμενα από νεαρή ηλικία να νικήσω σε αυτά τα Grand Slams. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε θέση που είμαι σήμερα. Κυνηγάω κάτι εντυπωσιακό”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Έλληνας τενίστας.

“Ο Στέφανος έχει πολύπλευρο παιχνίδι. Έχει όπλα, μπορεί να παίξει επιθετικά. Μπορεί να υπερασπιστεί καλά γιατί κινείται καλά. Είναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος παίκτης παντού. Νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζομένους εκεί έξω. Περιμένω έναν πολύ σκληρό, σκληρό αγώνα, μια σκληρή πρόκληση και για τους δύο” ανέφερε ο Τζόκοβιτς για τον Τσιτσιπά, ο οποίο απέχει μόλις δύο νίκες από το να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Open Εποχή και ο τρίτος στην ιστορία για να κερδίσει καθένα από τους τέσσερις τίτλους του Grand Slam σε περισσότερες από μία φορές. Εάν ο Σέρβος κατακτήσει το 18ο στέμμα του Grand Slam στη Γαλλία, θα βρεθεί πιο κοντά στον Ράφα Ναδάλ που έχει 19 κατακτήσεις και στον Ρότζερ Φέντερερ με 20.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments