Ελλάδα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε καραντίνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε καραντίνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός ενημέρωσε ότι μπαίνει προληπτικά σε καραντίνα καθώς ένα μέλος από το οικογενειακό του περιβάλλον βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και χτύπησε στο οικογενειακό περιβάλλον του Μηχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός με ανάρτησή του στο Twitter αποκάλυψε ότι μπαίνει προληπτικά σε καραντίνα. Αυτό γιατί ένας μέλος του στενού οικογενειακού κύκλου του βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποβλήθηκε σε τεστ που ήταν αρνητικό. Ωστόσο για παν ενδεχόμενο θα εκτελεί θα καθήκοντα του από απόσταση. “Μέλος του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Υποβλήθηκα αμέσως σε τέστ και είναι αρνητικό. Μπαίνω προληπτικά σε καραντίνα και θα ασκώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως”, ήταν τα λόγια του στο Twitter.

Δείτε το tweet

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε το 1955 στο Νησί, ένα πεδινό χωριό του Δήμου Αλεξάνδρειας στο Νομό Ημαθίας. Ο πατέρας του Βασίλης είναι αγρότης και κατάγεται από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Μπάφρα του Πόντου. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος στη Βέροια και τα Γιαννιτσά. Το 1982 εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Η κομματική οργάνωση της Ημαθίας ήταν από τις μαζικότερες και πιο πετυχημένες του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα.

Την περίοδο 1987-1989 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας και στη συνέχεια εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας (1989). Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το 2007 συμμετείχε και εκλεγόταν πρώτος Βουλευτής του Ν. Ημαθίας σε έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Το 2007 και το 2009 εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθήνας. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το διάστημα 1994-1996 με Υπουργό τον Κώστα Σημίτη, Υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999) και Υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-2003) στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Σημίτη. Ήταν μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1994-1996.

Το 2009 τοποθετήθηκε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009, ενώ το Σεπτέμβριο 2010 ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου ως τις 17 Μαΐου 2012 διατέλεσε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συνδέσει το όνομα του με τρεις περιπτώσεις που αφορούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς επί υπουργίας του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (2002), μετέπειτα Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010), εξαρθρώθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα, η 17 Νοέμβρη, ο ΕΛΑ και ο Επαναστατικός Αγώνας.

Την 8η Ιουλίου 2019, μετά την ανακοίνωση του ως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή του, μαζί με αυτήν της Λίνας Μενδώνη, η οποία επίσης ανέλαβε υπουργικό χαρτοφυλάκιο (υπουργός Πολιτισμού) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments