Διεθνή

Αναστασιάδης βίντεο Al Jazeera: Σάλος με όσα είπε στους δημοσιογράφους

Αναστασιάδης βίντεο Al Jazeera: Σάλος με όσα είπε στους δημοσιογράφους
Αναστασιάδης βίντεο Al Jazeera: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στον λόγο που δεν ήθελε να δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφος για το σκάνδαλο που συγκλονίζει την Κύπρο.

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο που συγκλονίζει την πολιτική σκηνή της Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσερχόμενος σε χώρο εκδήλωσης την Τρίτη, είπε στους δημοσιογράφους να μην τον ρωτήσουν για το σκάνδαλο,γιατί θα «σας πάρει ο δαίμονας». Η δήλωση αυτή καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου σε όλη την χώρα.

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στην οποία αναφέρεται στο βίντεο και δίνει «εξηγήσεις» για τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης τιμάει τους δημοσιογράφους.

Στην σχετική δήλωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι:

«Επειδή είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο, το οποίο, δυστυχώς, αφήνει λανθασμένες εντυπώσεις για τον σεβασμό που τρέφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος σε χώρο εκδήλωσης και, αφού τον πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία, τους ζήτησε, off the record, να μην ερωτηθεί για το βίντεο του Al Jazeera, και ο λόγος ήταν επειδή ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία μέχρι εκείνη την ώρα να το δει.

Συνεπώς, πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει επί του συγκεκριμένου θέματος εάν ερωτηθεί αφού και δεν είχε ιδία άποψη για το βίντεο, διατυπώνοντας το αυτό με τη συγκεκριμένη έκφραση την οποία χρησιμοποίησε αστειευόμενος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σέβεται και τιμά τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, καθώς και το λειτούργημα τους».

Το βίντεο με τα όσα κατέγραψε η κάμερα

Πολιτική κρίση στην Κύπρο – Αρνείται να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στην Κύπρο, μετά την αποκάλυψη του Al Jazeera που δείχνει αξιωματούχους να «παζαρεύουν» την κυπριακή και ευρωπαϊκή ιθαγένεια με «επενδυτές» που έχουν μπλεξίματα με τον νόμο. Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα εμφανίζονται ένας βουλευτής του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος της Βουλής να συναλάσσονται με «μεσάζοντες» Κινέζου «επενδυτή» που είναι καταζητούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα και από τη θέση του στο κόμμα, ενώ ξεκίνησε από τη βουλή και διαδικασία να ακυρωθεί ο νόμος των «χρυσών» διαβατηρίων. Ωστόσο η πολιτική κρίση καλά κρατεί, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής αρνείται να παραιτηθεί. Εξαιτίας αυτού οι βουλευτές απέχουν από τα καθήκοντά τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments