Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν έναντι του Τραμπ σε κρίσιμες Πολιτείες

Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν έναντι του Τραμπ σε κρίσιμες Πολιτείες
Εκλογές ΗΠΑ: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται σε έξι σημαντικές Πολιτείες έναντι του Ρεπουμπλικανού προέδρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, προηγείται και στις έξι κρίσιμες Πολιτείες του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αν και με οριακή διαφορά σε ορισμένες από αυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos. Στη δημοσκόπηση συμμετέχουν πιθανοί ψηφοφόροι από έξι αμφίρροπες Πολιτείες: Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εκλογή του νέου ένοικου του λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα:

Στο Μίσιγκαν, ο Μπάιντεν διατηρεί άνετο προβάδισμα, με ποσοστό 51% έναντι 43% για τον Τραμπ. Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει ήδη ψηφίσει. Στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 48%, μόλις μία μονάδα περισσότερη από τον Τραμπ (47%). Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωναν το ίδιο ποσοστό, 47%. Το 12% έχει ήδη ψηφίσει.

Στο Ουισκόνσιν, ο Μπάιντεν έχει ποσοστό 51% έναντι 44% για τον Τραμπ. Το 20% έχει ήδη ψηφίσει. Τα ίδια ακριβώς ποσοστά (51% έναντι 44%) συγκεντρώνουν οι δύο υποψήφιοι και στην Πενσιλβάνια, όπου όμως έχει ψηφίσει μόνο το 6%. Στη Φλόριντα, όπου στην προηγούμενη δημοσκόπηση λάμβαναν και οι δύο 47%, σήμερα το ποσοστό του Μπάιντεν έχει ανέβει στο 49% ενώ του Τραμπ μειώθηκε κατά δύο μονάδες, στο 45%. Το 7% έχει ήδη ψηφίσει.

Στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν αυξάνει κατά μία μονάδα τη διαφορά, φτάνοντας στο 48% έναντι 46% του Τραμπ. Το 3% έχει ήδη ψηφίσει. Σημειώνεται ότι και στις έξι Πολιτείες οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας και ο Ντόναλντ Τραμπ στη διαχείριση της οικονομίας.

Σε προεκλογικό πυρετό οι δύο υποψήφιοι:

Καθώς η μέρα της εκλογικής αναμέτρησης πλησιάζει, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθούν να κερδίσουν τις αμφίρροπες πολιτείες. Τον λόγο τώρα τον έχουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με τους δύο ν να «τρέχουν» να προλάβουν να στείλουν παντού το μήνυμά τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί σήμερα στην Πενσιλβάνια για τη δεύτερη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιεί μετά την περιπέτειά του με την COVID-19, ενώ ο Δημοκρατικός αντίπαλός του μεταβαίνει στη Φλόριντα.

Η επάνοδος του Τραμπ στον προεκλογικό αγώνα μετά την ανακοίνωσή του ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό έγινε στη Φλόριντα, όπου ο Ρεπουμπλικανός πέταξε προστατευτικές μάσκες στους υποστηρικτές του, την ώρα που μιλούσε για την ανάρρωσή του, αλλά δεν φορούσε μια ο ίδιος. «Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω αποκτήσει ανοσία. Αισθάνομαι τόσο δυνατός», δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Τραμπ. «Θα τους φιλήσω όλους σε αυτό το ακροατήριο, θα φιλήσω τους άνδρες και τις όμορφες γυναίκες, θα σας δώσω ένα μεγάλο φιλί», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments