Lifestyle

Κέιτ Μπλάνσετ: Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει σε ελληνική ταινία

Κέιτ Μπλάνσετ: Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει σε ελληνική ταινία
Κέιτ Μπλάνσετ: Executive producer στα «Μήλα» θα είναι η γνωστή ηθοποιός.

Αυτό κι αν είναι έκπληξη. H Κέιτ Μπλάνσετ αναλαμβάνει ρόλο παραγωγού σε ελληνική ταινία. Μετά την επιλογή της ταινίας «Μήλα» του Χρήστου Νίκου ως το επίσημο άνοιγμα των Οριζόντων του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας, η γνωστή ηθοποιός αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο της executive producer σε αυτήν. Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 77ου Φεστιβάλ Βενετίας είδε τα «Μήλα», συναντήθηκε με το Χρήστο Νίκου και του είπε πόσο της άρεσε η ταινία.

Ακολούθως, η Μπλάνσετ αποφάσισε να μπει ως executive producer στην ταινία, μέσω της εταιρίας παραγωγής της Dirty Pictures.

Στόχος, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Deadline, είναι να συνδεθεί το όνομά της, η υπογραφή της και η επιρροή της με την πιθανή οσκαρική πορεία της ταινίας. Η Μπλάνσετ θέλει βοηθήσει την ταινία να μπει στην πεντάδα της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. «Τα “Μήλα” είναι μία πρωτοποριακή, αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία», είπε η Μπλάνσετ. «Η ταινία του Χρήστου Νίκου είναι μία μοναδική και πανέμορφη παραβολή για την μνήμη και την απώλεια, η οποία αποκτά νέο βάθος τη χρονική στιγμή που ζούμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τον Χρήστο και θα βοηθήσουμε στο να διαδώσουμε τη ζεστασιά, το χιούμορ και την συναρπαστική ματιά του…».

«Δεν ξέρω πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη, αλλά αυτή η στιγμή θα μου μείνει αξέχαστη», απάντησε ο Χρήστος Νίκου. «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδεχόμαστε στην ομάδα των “Μήλων” τρεις καταπληκτικούς, ταλαντούχους κι επιδραστικούς παραγωγούς όπως οι Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φρασίν και Άντριου Άπτον (οι συνέταιροι της Μπλάνσετ στην εταιρεία παραγωγής)..».

Τα «Μήλα» είναι παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions), μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου από τη Feelgood.

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα. Το ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου διαθέτει μια σουρεαλιστική και αινιγματική πρώτη ύλη και καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας, σε μια κοινωνία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια μη αναστρέψιμη επιδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments