Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Παρασκευή 16/10/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Παρασκευή 16/10/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 508.

Χωρίς τάση υποχώρησης φαίνεται να εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής (16 Οκτωβρίου) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 508, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 24450 και οι νεκροί ανήλθαν στους 490. Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 81 συμπολίτες μα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε κατάσταση συναγερμού η Κοζάνη

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού που τέθηκαν από την Πολιτική Προστασία και οι πέντε δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (της Εορδαίας, των Σερβίων, του Βοίου, του Βελβεντού και της Κοζάνης) έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την έγκαιρη προσαρμογή των υπηρεσιών τους και την πιστή εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ένα από τα άμεσα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος είναι το θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Υπογράμμισε την ανάγκη «να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι στην κατάσταση συναγερμού που έχει τεθεί η περιοχή οι σχολικές μονάδες πρέπει να λειτουργούν εκ περιτροπής ή μέσω τηλεδιάσκεψης», ενώ εξέφρασε την απορία του για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας «που επιτρέπει τη λειτουργία μόνο με μάσκα».

Με νέους περιορισμούς η κυκλοφορία στην Κοζάνη

Διευκρινίσεις για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στη Κοζάνη, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του ιού εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην απόφαση που έχει υπογράψει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνεται σχετικά με όσα περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 65910-15.10.2020 κοινή υπουργική απόφαση Β’ 4566 για υπηρεσίες που δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές δραστηριότητες:

  • Στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης, δεν συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία των κάτωθι επιχειρήσεων: α) πρατήρια καυσίμων, πώλησης καυσόξυλων κλπ, β) φαρμακεία, γ) οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, δ) συνεργεία οχημάτων και επισκευής ελαστικών, ε) καταστήματα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση στο σπίτι (e-shop κτλ.), καθώς και των υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών (ΚΑΔ 4742).
  • Σε όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων που προβλέπονται με την παραπάνω κοινή υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών, εκατέρωθεν, από και προς την ΠΕ Κοζάνης προς άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.
  • Οι επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί σε εφαρμογή της ανωτέρω ΚΥΑ, δύνανται να διενεργούν εργασίες, συντήρησης, επισκευών κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments