Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Στην Αρμενία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας: Στην Αρμενία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας: Για το Ερεβάν θα ταξιδέψει σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ, προκειμένου να συναντήσει τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζόραμπ Μνατσακανιάν. Ποια τα θέματα της επίσκεψής του.

Στην Αρμενία θα μεταβεί σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζόραμπ Μνατσακανιάν. Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αρμενίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, και τον Πρόεδρο της χώρας, Αρμέν Σαρκισιάν. Επίσης, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί και το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαμάχη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που κλιμακώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, έχει στοιχίσει σύμφωνα με κάποιες πηγές, αρκετές εκατοντάδες ζωές. Δεν υπάρχει σταθερή κατάπαυση πυρός, παρά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και παρότι η διεθνής κοινότητα έχει καλέσει επανειλημμένως όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση.

Χθες, ο υπουργός ενημέρωση τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Η ενημέρωση ξεκίνησε στις 11:00 με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, και ακολούθησαν ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Μαρίνος από το ΚΚΕ, ο Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση και οι Δημήτρης Λιάπης και Γιώργος Λογιάδης από το ΜέΡΑ25.  Όπως δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Δένδιας, ανέπτυξε στους εκπροσώπους των κομμάτων όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική διπλωματία, τα διαβήματα και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την ανάδειξη του ρόλου της Τουρκίας ως του υπονομευτή όχι μόνο κάθε προσπάθειας προόδου στις διμερείς σχέσεις μας αλλά και της περιφερειακής σταθερότητας.

«Σήμερα διαπίστωσα, για μία ακόμα φορά, την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων. Γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων» τόνισε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “η χώρα μας δεν εκφοβίζεται”. «Πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments