Αθλητισμός

Ομάρ Ελαμπντελαουί Γαλατασαράι: Το δύσκολο ξεκίνημα στην Τουρκία

Ομάρ Ελαμπντελαουί Γαλατασαράι: Το δύσκολο ξεκίνημα στην Τουρκία
Ομάρ Ελαμπντελαουί Γαλατασαράι: Τα πράγματα για τον Νορβηγό δεν είναι ιδανικά στην Τουρκία.

Τα τελευταία χρόνια ο Ομάρ είχε βγάλει ρίζες στο λιμάνι του Πειραιά. Με εξαίρεση μια σεζόν που παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Χαλ του Μάρκο Σίλβα, ο Νορβηγός ήταν η βασική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Οι προπονητές μπορεί να έρχονταν και να έφευγαν, αλλά ο έμπειρος μπακ δεν έβγαινε από τη βασική ενδεκάδα. Αυτό ίσχυε μέχρι και πριν από λίγους μήνες όταν και αποχώρησε τελικά από τον Ολυμπιακό.

Οι δυο πλευρές ήταν σε επαφές για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν προέκυψε συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Όσοι γνώριζαν τον Ομάρ έλεγαν ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά ο παίκτης έχει αποφασήσει να δοκιμάσει και αλλού τις δυνάμεις του. Μετά από ενδιαφέρον πολλών ομάδων ο Ομάρ επέλεξε να μετακομίσει στην γειτονική Τουρκία για λογαριασμό της Γαλατασαράι. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ιδανικά.

Δύσκολο το ξεκίνημα στην Τουρκία

Στα χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα ο Ομάρ είχε μάθει στους τίτλους. Ακόμα και τις χρονιές που ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο είχε σημαντικές παρουσίες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ίδιο να είναι πάντα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Αυτός ήταν ένας συμβιβασμός που έπρεπε να κάνει με την μεταγραφή του στη νέα του ομάδα. Η Γαλατασαράι δεν αγωνίζεται σε καμία από τις δυο Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό από την Ρείντζερς.

Βέβαια εκτός από την Ευρωπαϊκή αποτυχία, η ομάδα του Ομάρ έχει κάνει μουδιασμένο ξεκίνημα και στο Τουρκικό πρωτάθλημα. Σε τέσσερα παιχνίδια έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, με τη Γαλατσαράι να βρίσκεται στην 4η θέση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γαλατά είναι μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια είχε συνεχόμενες παρουσίες στους ομίλους του Champions League και σε αρκετές περιπτώσεις είχε δείξει εξαιρετικό πρόσωπο.

Θυμίζουμε ότι 28χρονος Ομάρ έχει υπογράψει συμβόλαιο που τον δένει με την Τουρκική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του στο Τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ έχει και δυο παρουσίες στα προκριματικά του Europa League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments