Τεχνολογία

iPhone 12 Pro: Γιατί δεν έχει οθόνη 120Hz

iPhone 12 Pro: Γιατί δεν έχει οθόνη 120Hz
iPhone 12 Pro: Κατά την παρουσίαση των νέων iPhone, δεν έγινε καμία αναφορά στα Hz.

Η πολυαναμενόμενη παρουσίαση για τα νέα iPhone από την Apple ολοκληρώθηκε πριν από μια εβδομάδα περίπου, με μεγάλη επιτυχία με τα νέα μοντέλα να συναρπάζουν με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους, πέρα από την κομψή εμφάνισή τους.

Ωστόσο κατά την παρουσίαση των νέων iPhone 12 δεν έγινε καμία αναφορά στα Hz, με τη γνωστή εταιρεία να παραμένει στη συνηθισμένη «συνταγή» των 60Hz. Και αυτό τη δεδομένη στιγμή που ο ανταγωνισμός με άλλες εταιρείες είναι πολύ μεγάλος μιας και τα 90Hz στην οθόνη κινητών κοντεύουν να γίνουν κάτι συνηθισμένο στη smartphone βιομηχανία.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Android κατασκευαστές που προσφέρουν 120Hz και 144Hz. Για αυτό αρκετοί ήταν πεπεισμένοι πως θα κάνει και η Apple αυτή τη μετάβαση και αν όχι σε όλα τα μοντέλα, τουλάχιστον για την Pro σειρά, ενώ φήμες έκαναν λόγο για OLED οθόνη στα 120Hz. Από την άλλη, ο λόγος για τη διστακτικότητα της Apple εξηγείται από τον γνωστό leaker, Jon Prosser.

Σύμφωνα με τις πηγές του Prosser, το hardware ήταν παραπάνω από ικανό να αντέξει τα 120Hz. Το πρόβλημα τελικά ήταν η μπαταρία. Ένα συνηθισμένο θέμα θα σκεφτεί κανείς για την εν λόγω εταιρεία. Με το 5G να «ρουφάει» την μπαταρία, τα 120Hz φάνηκαν πως είναι υπερβολή και οι τεχνικοί της Apple αναγκάστηκαν να διαλέξουν μεταξύ των δύο: 120Hz ή 5G. Και νικητές, όπως είδαμε από το αποτέλεσμα στην παρουσίαση, στάθηκε το 5G. Όπως σημειώνει και ο ίδιος, το 5G είναι πολύ πιο εύκολο να το προωθήσεις.

Είναι πολύ πιο εύκολο να προωθήσεις πως το τηλέφωνό σου είναι ταχύτερο εξαιτίας του 5G από το να κάτσεις να εξηγήσεις τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, χαρακτηριστικό που ενδιαφέρει κυρίως εκείνους που ασχολούνται με αυτά τα χαρακτηριστικά και όχι εκείνους που θέλουν απλά να αγοράσουν το smartphone της Apple. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, τα 120Hz θα έρθουν οπωσδήποτε στην επόμενη γενιά iPhone. Και όσο αφορά στην μπαταρία, η ίδια η Apple ανακοίνωσε «έξυπνη» χρήση του 5G, δηλαδή το ίδιο το τηλέφωνο θα διαλέγει πότε θα ενεργοποιεί τις 5G κεραίες ανάλογα με τη χρήση του κινητού, για να εξοικονομεί μπαταρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments