Αθλητισμός

Αλαφούζος Παναθηναϊκός: Φήμες για ενδιαφέρον από ομογενείς επιχειρηματίες για το «τριφύλλι»

Αλαφούζος Παναθηναϊκός: Φήμες για ενδιαφέρον από ομογενείς επιχειρηματίες για το «τριφύλλι»
Αλαφούζος Παναθηναϊκός: Δημοσίευμα από αθλητική ιστοσελίδα αναφέρεται σε ενδιαφέρον από ομογενείς επιχειρηματίες για το «τριφύλλι».

Ξαφνικά, νέες φήμες προέκυψαν για ενδιαφέρον ομογενών επιχειρηματιών για τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με αθλητική ιστοσελίδα στις ΗΠΑ οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους στον Γιάννη Αλαφούζο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει: «υπάρχει συγκροτημένη ομάδα Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, με αγάπη στον Παναθηναϊκό, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Greek News, το ενδιαφέρον εκφράστηκε επίσημα, με επιστολή ομογενούς, προς τον Γιάννη Αλαφούζο, στις 18 Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια ανταλλαγής τηλεφωνημάτων και sms του εκπροσώπου του, με άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου». Η ιστοσελίδα σημειώνει, στη συνέχεια, ότι η πλευρά Αλαφουζου ενημέρωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να παραχωρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό της ομάδας.

Επίσης, σύμφωνα με το onsports.gr, το ενδιαφέρον για την «πράσινη» ΠΑΕ είναι υπαρκτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι… «όντως μία ομάδα Ελληνοαμερικάνων επιχειρηματιών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ. Πριν δύο χρόνια έγινε η πρώτη κίνηση, δεν προχώρησε και αυτό τον Σεπτέμβριο έγιναν νέες επαφές, που μέχρι τώρα δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι επικεφαλής αυτής της ομάδας επιχειρηματιών είναι ο Μάρκος Δρακωτός, επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, που αποκαλύπτει το ενδιαφέρον η απάντηση της πλευράς Αλαφούζου ήταν ότι «δεν ενδιαφέρομαι να πουλήσω το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών». Μάλιστα ο Μάρκος Δρακωτός είναι αυτός, που υπέγραψε την επιστολή ενδιαφέροντος, που εστάλη τον Σεπτέμβριο.

Οι πληροφορίες από την Αμερική αναφέρουν, ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είναι αρνητικός στο να συμμετάσχουν οι Ελληνοαμερικάνοι επιχειρηματίες στο μετοχικό σχήμα, αλλά όχι να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Από την στιγμή, που υπάρχουν και ονόματα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα από την Αμερική».

Ανακοινώθηκε ο Λάζλο Μπόλονι

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Λάζλο Μπόλονι. Ο νέος προπονητής της ομάδας μας γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1953 στην πόλη Τίργκου Μούρες της Ρουμανίας. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, χρίστηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1986 με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, έπαιξε σε Βέλγιο και Γαλλία, ενώ με την εθνική ομάδα κατέγραψε πάνω από 100 συμμετοχές», αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ.

«Η προπονητική καριέρα του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε στα 41 του χρόνια από τη γαλλική Νανσί. Παρέμεινε έξι χρόνια και κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Το 2000 αποδέχθηκε την πρόταση της εθνικής Ρουμανίας, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια ήρθε η πρόκληση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τον πορτογαλικό σύλλογο κέρδισε νταμπλ και σούπερ καπ στα δύο χρόνια παραμονής του.

Το 2003 επέστρεψε στη Γαλλία, αυτή τη φορά για τη Ρεν, την οποία οδήγησε στο καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα της ιστορίας της, στην 4η θέση. Το 2006 τον προσέλαβε η Μονακό αλλά το άσχημο ξεκίνημα οδήγησε στη λύση συνεργασίας μετά από μερικούς μήνες. Το καλοκαίρι του 2007 μετακόμισε στο Κατάρ και την Αλ Τζαζίρα, για να επιστρέψει στην Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα για τη βελγική Σταντάρ Λιέγης.

Εκεί κατέκτησε ακόμα ένα τίτλο πρωταθλητή στα σχεδόν δύο χρόνια παραμονής του. Άλλαξε πάλι ήπειρο και πήγε στην Αλ Ουάχντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου όμως παρέμεινε ελάχιστα. Πίσω στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2011 για τη γαλλική Λανς, την οποία προσπάθησε να κρατήσει στην πρώτη κατηγορία δίχως να τα καταφέρει. Το 2011-12 κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τον οποίο έφτασε έως τους «32» του Europa League. Το 2012 πήγε ξανά στο Κατάρ στην Αλ Κορ, ενώ το 2015 μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία για την Αλ Ιτιχάντ. Η επιστροφή στην Ευρώπη έγινε το 2017 όταν και προσελήφθη από τη βελγική Αντβέρπ. Έμεινε για τρία χρόνια, κατακτώντας ένα Κύπελλο, ενώ η ομάδα συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το καλοκαίρι του 2020 τον προσέλαβε η Γάνδη όπου παρέμεινε για δύο μήνες.

Ο κύριος Μπόλονι θα προπονήσει σήμερα το απόγευμα για πρώτη φορά την ομάδα και αύριο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του. Καλωσορίζουμε τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments