Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: «Δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτεταμένοι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκινούν από την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιοριστούν οι παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη από νεαρές κυρίως ηλικίες.

Στοχευμένοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν πέριξ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Θεσσαλονίκη παραμένει στο επίπεδο 2 του υγειονομικού χάρτη λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο, βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί, χτυπώντας προειδοποιητικό καμπανάκι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων της επόμενης βδομάδας.

Την τήρηση των μέτρων υγιεινής από τους πολίτες ζήτησε από την πλευρά του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι αισθανόμαστε κουρασμένοι από την παράταση των περιορισμών στην καθημερινότητά μας, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα έξαρση, με πρώτο μας μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Η ευρεία χρήση της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής είναι τα τρία κλειδιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Ας κάνουμε για το επόμενο διάστημα καθημερινότητά μας τη χρήση της μάσκας, που αποδεδειγμένα είναι και η μόνη ασπίδα στη μετάδοση του κορωνοϊού», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 49 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, και τους όμορους Δήμους.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων. Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments