Ελλάδα

Κηδεία Κώστα Μπατή: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα

Κηδεία Κώστα Μπατή: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα
Κηδεία Κώστα Μπατή: Σε κλίμα συγκίνησης ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο και πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Έσπερου.

Σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου είπαν το τελευταίο αντίο στον Κώστα Μπατή, συγγενείς, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι του στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Ο σπουδαίος δημοσιογράφος και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, του Μίλωνα και του Έσπερου πέθανε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 61 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Δύσκολες ήταν οι στιγμές για τον πατέρα, την αδερφή, την πρώην σύζυγο και την κόρη του σπουδαίου αθλητικογράφου που βρέθηκαν σήμερα στο νεκροταφείο στη Νέα Σμύρνη. Ο Κώστας Μπατής και η Έλενα Παπαϊωάννου έζησαν μαζί 14 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά πριν να πάρουν διαζύγιο.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Κώστα Μπατή

Ποιος ήταν ο Κώστας Μπατής

Ο Κώστας Μπατής γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1959. Υπήρξε μπασκετμπολίστας του Μίλωνα, του Έσπερου και του Παναθηναϊκού. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Επίσης, είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1975 με την Εθνική Παίδων.

Οι νεότεροι τον θυμόμαστε από τη δημοσιογραφική του καριέρα, με τις υπέροχες περιγραφές σε αγώνες μπάσκετ και για τις εκπομπές που παρουσίαζε σε MEGA και Ant1 (ήταν και στον ΣΚΑΪ), ενώ είχε περάσει από εφημερίδες, όπως την Αθλητική Ηχώ και το Sportime. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη φοβερή περιγραφή του στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ορτέζ μετά από κάρφωμα του Κλιφ Λίβινγκστον που κόντεψε να ρίξει την μπασκέτα κάτω.

Θυμηθείτε την φοβερή, αυθόρμητη περιγραφή

Ο Βασίλης Σκουντής σε αποχαιρετιστήριο κείμενό του στο sport24.gr έγραψε για τον Κώστα Μπατή ότι ήταν πρωτοπόρος στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κοντό Σαββατοκύριακο, κοντό το νήμα της ζωής του. Κοντά όλα, σαν τα κοντά σουτ, που συνήθιζε να αναφέρει στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, όταν η μπάλα έφτανε με το ζόρι στο καλάθι. Γελάγαμε τότε και τον κοροϊδεύαμε, αλλά ο Κώστας είχε απόλυτο δίκιο: υπήρχαν και εξακολουθούν να υφίστανται αυτά τα short shots, όπως τα αποκαλούν οι Αμερικανοί στις μεταδόσεις των αγώνων του ΝΒΑ».

Επίσης, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε και μια άλλη ενέργεια του Κώστα Μπατή που δεν ήταν ευρέως γνωστή. Στο ίδιο κείμενο ο Βασίλης Σκουντής γράφει: «ο Κώστας αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε την καριέρα του στον Μίλωνα και αργότερα στον Έσπερο, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από την τότε ΕΑΣΑ και πήρε το πτυχίο του καθηγητή σωματικής αγωγής, μάλιστα τα τελευταία χρόνια εξασκούσε το επάγγελμα σε σχολεία και επίσης έκανε αφιλοκερδώς προπονήσεις σε προσφυγόπουλα!».

Καλό ταξίδι…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments