Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Μας απασχολεί η αυξημένη ροή των θανάτων

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Μας απασχολεί η αυξημένη ροή των θανάτων
Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε για την αύξηση στον αριθμό των νεκρών από την πανδημία.

Μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση προκαλεί το άλμα της πανδημίας και η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Κοντά σε επίπεδα συναγερμού βρίσκονται τέσσερις περιοχές της χώρας, με τους επιδημιολόγους να έχουν στο μικροσκόπιό τους Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά και Iωάννινα. Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 175 στην Αττική.

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη χώρα μας.  Επίσης προειδοποίησε καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πλέον νοσούν και οι νεότεροι

Εξήγησε ότι ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων, σχολίασε ο  κ. Γώγος. Εξήγησε ότι η εφαρμογή lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή και πως αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων. Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Θυμίζουμε ότι στη χθεσινή ενημέρωση από τον ΕΟΥ ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3560 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10337 (40.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 11 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 520 θανάτους συνολικά στη χώρα. 197 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments